5. decembar 2013.5. dec 2013.
PRIVODI SE KRAJU PROJEKAT NSZZ FILIJALA ŠABAC

VARJAČOM DO POSLA

U saradnji sa Ekonomsko-trgovinskom školom od 30. septembra osam polaznika sticalo znanja iz oblasti kulinarstva. Plaćen prevoz i minimalna zarada od 5.800 dinara mesečno za vreme obuke i diploma polukvalifikovanog kuvara
Pet sati u toku dana pod budnim okom nastavnika kuvarstva za praktičnu nastavu Milenka Savića osam polaznica projekta „Druga šansa“ Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Šabac sticalo je nova znanja.
- Imala sam iskustva i priliku da radim ali je ovo nešto baš posebno za mene. Posebno baš zbog toga što nisam uspela da zvršim osnovnu školu pa mi se pružila ta mogućnost. Sad, hvala Bogu, krenuli smo sa ovom obukom što je prelepo i dobro. Meni je mnogo drago posebno što volim da kuvam. Posle ovoga pružaju mi se druge šanse, mogućnosti. Mnogo lakše i brže ću doći do posla. Isključivo zbog tog iskustva i znanja, ove druge šanse ““ rekla je Radenka Jekić.
Na ovaj način Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je dokvalifikaciju za sve zainteresovane. Prema rečima Jovanke Momčilović, organizatora obrazovanja odraslih, polaznici trećeg ciklusa prošlogodišnjeg projekta „Druga šansa“, po završetku steći će zvanje polukvalifikovanog kuvara.
- Sve vreme obuku pohađa osam lica, pet sati u toku dana. Obuka traje 260 časova ili sati tako da zaista mislimo da će lica po završenoj obuci lakše naći posao s obzirom da su bila nekvalifikovana. Ove godine uglavnom su se žene javile za tu obuku. Nadam se da će sledeće godine biti malo više obuka ali i malo šarenije što se tiče kandidata ““ dodala je Momčilovićeva.
Zadovoljan radom svojih učenica bio je i nastavnik Milenko Savić koji je istakao da su u pitanju odlični učenici željni znanja.
- Prijatno sam iznenađen interesovanjem, ali i sa koliko su želje i volje došli da rade. To je za svaku pohvalu. Iako imaju dosta obaveza bukvalno sa posla dolaze kod nas. Prihvatili su ovo iz zadovoljstva a ne iz obaveze. Došli su da nauče nešto. Sve pohvale. Nemam ni jednu primedbu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa