5. decembar 2013.5. dec 2013.
IZMEĐU REDOVA

ZIMSKE ČAROLIJE

Ni ova godina još nije završena a naši ekonomski stručnjaci najavljuju da će ona sledeća biti teška. Izgleda da smo bezrazložno strahovali od ove trinaeste koja nosi, navodno, baksuzan broj. Iako, nikad se ne zna gde baksuz čeka.
Isti ti stručnjaci, kako naši tako i uvozni, pošto su razmatrali javne finansije, konstatovaše kako su nama Srbima potrebne, tačnije neophodne, dodatne uštede. Lepo od njih što brinu za nas, ali samo još da kažu kako to ovaj već prešteđeni narod još da štedi.
I naši penzioneri, sadašnji a vala i budući, ulaze u natrtenitu zimu. Pomenuti stručnjaci koji brinu o finansijama opet nešto sve češće pominju penzijsku reformu. To mu dođe kao lov na veštice, neko na ulici vikne “eno penzionera“ i svi trk za njim da ga u“™vate. A možda će i ta reforma ići po onom sistemu staro za novo nazvan “keš za treš“, odvedeš im dedu ili babu i dobiješ njihovu penziju.
Kod nas je opet manja briga posvećena tome kako će ovaj narod platiti struju, grejanje, zgotoviti jelo... a veća pažnja čišćenju puteva do zimskih skijaških centara.
Pa šta, mi smo takvi kakvi jesmo. I ove zime više para ćemo uložiti za nabavku zimskih guma za automobile nego što ćemo potrošiti za obuću.
Uzburkale se strasti pošto je rečeno da jedan od ministara u Vladi radi protiv interesa Srbije i, svi junaci nikom ponikoše, po onoj narodnoj. Ama baš niko sebe tu ne vidi. Po onoj dečjoj „mi“, mir, niko nije kriv“.
Nisam rekao-rekla, ono što sam rekao- rekla, a i oni koji su čuli da je tamo neko rekao nešto antiprotivno vlasti, pa onda počeli svi da pričaju nešto nedorečeno, a ustvari ko je rekao nije ništa rekao i ne zna se za koga, pa... E sad, d“™ izvine onaj ko čita ako misli da je autor ovih redova prolupao. Ustvari, to je između redova rečeno ono što se ovih dana dešava u našoj Vladi. Neko je rekao nešto a ustvari niko ništa nije rekao pa oni što su čuli to što niko ni za koga nije rekao, oni su pogrešno razumeli.
Čudan je naš narod, često pogrešno razume istinu koju mu saopšti vlast. Narod je narod. Pa i knez Miloš ja za narod znao reći koješta, po duši ga. Neki drugi su govorili da bi narod trebalo menjati. Sad je kasno, odomaćio se taj narod.
Kanda nisu loša ova eropejska pravila. Evo ovi naši sad počeli da obeležavaju i neke zaboravljene događaje, kao na primer bitku na Kadinjači. A u poslednje vreme se uvrežilo mišljenje da su samo č“™a Draža i autor serije u kojij se baba češlja, jedini učestvovali u Drugom svetskom ratu.
Izbori u pojedinim beogradskim opštinama privalače pažnju i u unutrašnjosti, takozvanoj provinciji. Pa tako na Voždovcu u borbi za glasove građana predstavnik jedne političke partije reče “da se na Voždovcu treba boriti protiv prostitucije i narkomanije“. Kao da se nigde dalje po Srbiji ni ne kurva ni ne drogira.
Većina srpskih varoši, pa i Šabac, već su okićeni novogodišnjim ukrasima. Ako neko zna čamu se radujemo, neka javi drugima. Pa da se svi radujemo!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa