5. decembar 2013.5. dec 2013.
ZAKON O PODSTICAJIMA U POLjOPRIVREDI POD LUPOM MAČVANSKIH SELjAKA

DA, UZ REZERVE

Posle dužeg vremena Ministarstvo poljoprivrede Srbije konsultuje “bazu“ u donošenju važnog zakonskog rešenja. Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac i prisutni poljoprivrednici pohvalili gest Ministarstva, koje je predstavljao Senad Mahmutović, državni sekretar
Prošle nedelje u organizaciji Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić, održan je skup poljoprivrednika Mačve i predstavnika nekih njihovih udruženja na kome su oni posredstvom Senada Mahmutovića, državnog sekretara u Ministarstvu za poljoprivredu, prisutnog na skupu, preneli niz zamerki povodom Zakona o podsticajima u poljoprivredi.
Radiša Radovanović, ugledni proizvođač iz Bogatića, ističe da subvencije nisu mnogo pomogle posustaloj mačvanskoj poljoprivredi, zahvaćenoj nezapamćenom krizom. Njegova sugestija je da se više stimulišu poljoprivrednici kojima je to osnovno zanimanje, posebno stočari. Za velike probleme optužio je nakaradnu privatizaciju, prvenstveno u prerađivačkoj industriji.
Malenko Majstorović iz Dublja, vlasnik pekare “Elektro“ je za čvršće povezivanje primarne poljoprivredne proizvodnje i prerađivačke industrije, kako bi veliki rizik u ovoj zahtevnoj proizvodnji bio manji. Oštro je kritikovao Upravu za javna plaćanja, navodeći primer njihovog velikog administriranja, što je na neki način obesmislilo napore države da podsticajima pomogne.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa