Info

5. decembar 2013.5. dec 2013.
SALA ZA STONI TENIS U MZ “ŽIKA POPOVIĆ“

ŠABAC KAO DOBAR PRIMER

Dom u Mesnoj zajednici “Žika Popović“, u kom je nedavno otvorena sala za borilačke sportove, od prošlog ponedeljka bogatiji je za još jedan sadržaj. Dva stola za stoni tenis biće na raspolaganju, pre svega osobama sa posebnim potrebama. Pored sportista koji će trenirati u novoj sali, na otaranju su bili predstavnici Gradske uprave, kao i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Nenad Borovčanin.
Slaviša Savić, član gradskog Veća zadužen za osobe sa invaliditetom, istakao je da će im mnogo značiti prostor koji je apsolutno dostupan za njih, i koji mogu da koriste bez ikakvih smetnji za svoje treninge.
Nenad Borovčanin je naveo da je važno stvoriti uslove za invalide, ne samo kada je sport u pitanju, nego i u drugim oblastima, naročito u obrazovanju i zapošljavanju.
-Kada je paraolimpizam u pitanju, istakao bih ga kao civilizacijsku i društvenu vrednost i zbog toga ga moramo posebno negovati. Republika Srbija je izjednačila nacionalna priznanja za osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama sa Olimpijskim. Sa druge strane moraju se obezbediti uslovi za bavljenje sportom. Jedan od najboljih načina za to je da se krene od mesnih organizacija, opština i gradova. Šabac je dobar primer. Imali smo lep povod da dođemo, a osobe sa invaliditetom imaju mesto gde mogu da se okupljaju i provode slobodno vreme, rekao je Borovčanin.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa