5. decembar 2013.5. dec 2013.
MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

POHVALE I PRIMEDBE PRED GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Šapca, Miloš Milošević, razgovarao sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom. Grad za potrebe lica sa posebnim potrebama godišnje izdvaja 27 miliona dinara, bez subvencija za komunalne troškove
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se obeležava 3. decembra, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević organizovao je prijem za predstavnike udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom na području Šapca. Gradonačelnik je sa njima razgovarao o aktuelnim problemima, kao i o onome što je urađeno u prethodnom periodu i šta još može da se uradi da bi se položaj ovih osoba u društvu popravio. Sugestije, primedbe i pitanja izneti gradonačelniku uglavnom su se odnosili na zaposlenje i na poboljšanje uslova u prostorijama koje je Grad obezbedio za njih. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, i članovi Gradskog veća Jasminka Ristivojević i Slaviša Savić.
Član Gradskog veća zadužen za osobe sa invaliditetom Slaviša Savić izrazio je nadu da je dobra spona između organizacija, kao i pojedinaca i Grada, te da mnoge probleme preko njega mogu da prezentuju Upravi Grada.
-Mislim da je saradnja sa Gradskom upravom na zadovoljavajućem nivou, s obzirom na trenutnu situaciju i u Gradu i u Državi. Grad se trudi da pronađe načine i sredstva da pomogne kako organizacijama, tako i pojednicima sa invaliditetom, prvenstveno kroz stvaranje mogućnosti za pristup određenim objektima i ustanovama, ali i kroz sistem podrške, rekao je Savić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa