5. decembar 2013.5. dec 2013.
OBNOVA DOMA U MAČVANSKOM PRIČINOVIĆU

U SLUŽBI SVIH MEŠTANA

Rekonstrukcija krova Doma kulture u Mačvanskom Pirčinoviću privedena je kraju prošle nedelje.
Posle svega mesec dana od početka radova završena je rekonstrukcja krova na Domu kulture u Mačvanskom Pričinoviću. Sa 23 hiljade komada novih crepova, sedam kubika letvi i šest kubika potrošnog materijala i građe, temeljno je obnovljen objekat koji mnogo znači meštanima.
- Dom je jedino mesto u selu gde se okuplja kako omladina, tako i stariji meštani. Ovaj prostor nam mnogo znači, jer se u njemu nalaze i objekti koje izdajemo u zakup a novčana sredstva ulažemo u samu zgradu. Interes je cele mesne zajednice da našem Domu kulture vratimo stari sjaj, kako bi ponovo služio na čast svim meštanima, istakao je Rajko Mijatović, predsednik Saveta mesne zajednice Mačvanski Pričinović.
Vrednost investicije iznosi oko dva i po miliona dinara, o čega je Ministarstvo regionalnog razvoja obezbedilo 1. 800 000, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno 700.000 dinara. Tokom poslednjih deset godina, realizovano je još nekoliko značajnih projekata u ovom mestu.
- Istorija saradnje grada i Mačvanskog Pričinovića je veoma duga. Od 2003. godine urađena je telefonizacija, izgrađena putna infrastruktura i javna rasveta, razvijena vodovodna mreža, a veliku pažnju posvetili smo uređenju škole i ambulante. Sama je u Mačvanskom Pričinoviću, kao i u ostalim mestima, na red došlo uređenje centara sela, gde se vrlo često nalaze domovi kulture. U najvećem broju slučajeva, oni su u lošem stanju, te im je rekonstrukcija neophodna, kako bi opravdali ulogu najvažnijeg mesta za društveni život sela, rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa