12. decembar 2013.12. dec 2013.
U NSZZ FILIJALA ŠABAC DODELjENI UGOVORI

SREDSTVA ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE

Preraspodelom sredstava Nacionalna služba za zapošljavanje uspela je da obezbedi za četrnaest lica u Filijali Šabac novac za započinjanje sopstvenog biznisa. Tako je prošle srede, 4. decembra, direktor šabačke Filijale, Branko Filipović, uručio ugovore u vrednosti od 2.240.000 dinara.
Iako dobijena sa zakašnjenjem, prema rečima Suzane Firaunović, vlasnice firme „Orao F,“ ova sredstva u iznosu od 160.000 dinara su dobro došla.
- Pre otvaranja firme za proizvodnju kartonske ambalaže bila sam tri godine bez posla. Iako sam mnogo ranije očekivala ova sredstva ni sada nije kasno jer mnogo znače. Proizvodiću razne veličine kutija za sve prehrambrene i neprehrambene proizvode ““ rekla je Suzana.
Pri preraspodeli sredstava među onima koji su imali prednost našao se i privatni preduzetnik Nikola Filipović koji pre otvaranja Salona za negu i lepotu tela „Sole orto“ nije bio u radnom odnosu.
-Otvorio sam Salon za negu i lepotu tela „Sole orto“ koji će ovom gradu pružiti masaže, slanu sobu i još neke usluge koje ću kasnije ponuditi. Ova sredstva su mi pomogla ne sasvim ali dosta tako da planiram dalji razvoj kao i zapošljavanje radnika ako budem u mogućnosti u skladu sa vremenom ““ dodao je Nikola koji je kao fizioterapeut obavljao praksu u Banji Koviljači, Vrnjačkoj banji i sličnim mestima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa