12. decembar 2013.12. dec 2013.
TRI GODINE CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

PARK NAUKE U PRVOM PLANU

Ovih dana Centar za stručno usavršavanje proslavlja treću godišnjicu postojanja. U proteklom periodu održano je ukupno 230 akreditovanih seminara za nastavnike, 450 različitih dešavanja, odnosno zabeleženo preko 23.000 poseta. Od planova za budućnost posebno se izdvaja intenziviranje promocije Parka nauke.
- Centar je otvoren decembra 2010. godine, ali prvi seminar je održan 22. februara 2011. Od tada do danas smo dosta napredovali u organizaciji usko stručnih predavanja ali i događaja drugačijeg tematskog sadržaja. Primera radi, te 2011. pod okriljem Centra za stručno usavršavanje upriličeno je 56 seminara, dok je taj broj za 2013. godinu 110 ““ navodi direktor Centra za stručno usavršavanje Goran Stojićević.
Razvojna strategija Centra usmerena je na organizaciju što većeg broja predavanja sa strane jer to omogućuje i veću finansijsku dobit. Posebni segment priče predstavlja Park nauke.
- U planu nam je da intenziviramo radove na promociji Parka nauke. Veće ekskurzije očekujemo na proleće, dok za nekoliko meseci planiramo i proširenje samog Parka, odnosno postavljanje novih instalacija. Najambicioznije ideje nam se svode na montažu planetarijuma. Što se tiče dosadašnjeg funkcionisanja, ovog, po mnogo čemu jedinstvenog parka u Srbiji naši sugrađani pokazuju značajno interesovanje. Nekoliko škola je dovodilo svoje učenike i u okviru dvorišta imalo nastavu, ali je za sada veliki problem prevoz. To ćemo, nadam se sledeće godine rešiti uvođenjem posebne linije za prevoz dece do Parka nauke ““ objašnjava Stojićević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa