12. decembar 2013.12. dec 2013.
MEŠTANI BELE REKE ZAJEDNIŠTVOM DOPRINELI LEPŠEM IZGLEDU SELA

SLOGOM DO BOLjIH USLOVA ZA ŽIVOT

U proteklih osam godina u seosku mesnu zajednicu Bela Reka uloženo je više od 60 miliona dinara. Žitelji pocerskog sela imaju ambiciozne planove za budućnost, koji uključuju izgradnju vodovodne mreže, uređenje kapele i izgradnju terena za male sportove
Bela Reka živi novi život od 2005. godine. Od sela koje je bilo sinonim za poslednju stanicu autobuskog saobraćaja do mesta u kom mladi planiraju ostanak, bilo je potrebno osam godina. U tom periodu, skoro pola miliona evra uloženo je u podizanje kvaliteta života na viši nivo.
- Najviše nam je značila izgradnja puta prema Radovašnici, a ništa manje značajno nije bilo ni ulaganje u novu ambulantu i mesnu kancelariju. Uređena je javna rasveta u selu i popravljeno snabdevanje električnom energijom, što nam mnaogo znači, kaže Verica Lukić meštanka Bele Reke.
Sa njom se slaže i član Saveta mesne zajednice Borivoje Dobrić, koji ističe značaj ulaganja u putnu mrežu.
- Pre 2005. godine putna infrastruktura je bila toliko loša da u njive nismo mogli da uđemo sa traktorima. U poslednjih osam godina mnogo toga se promenilo, izgrađeno je dosta malskih puteva zahvaljujući sredstvima koje je donirao grad i koje su obezbedili sami meštani. Potrebno je nastaviti taj projekat, jer je dao veoma dobre rezultate, kaže Dobrić.
Na poslednjim izborima za Savet mesne zajednice ponovo je pobedio Sreten Živanić, gradski odbornik iz redova „Zajedno za Srbiju“, koji ima još planova za selo. Najvažnije je, kako smatra, da se do 2016. godine izgradi vodovodna mreža, ali se na tome ne sme stati.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa