19. decembar 2013.19. dec 2013.
RUKOMET: U LEPOM AMBIJENTU PRED 3.000 GLEDALACA

ZVEZDA POTAMNELA U "ZORKI"

Metaloplastika ““ Crvena zvezda 30:22 (12:10)
Sportska hala: “Zorka“. Gledalaca: 3.000. Sedmerci: Metaloplastika 3 (2), Crvena zvezda 3 (3). Isključenja: Metaloplastika 2, Crvena zvezda 8 minuta.
Metaloplastika: Maksimović, Travar 2, Milovanović, Aleksić, Stevanović, Palević, Marjanović 5, Kankaraš 5, Medurić 2, Obradović, Marković, Arsić (13 odbrana), Grujičić 3, Mitrović 2, Milosavljević 5(2), Dragaš 6.
Igrač utakmice: Branko Kankaraš (Metaloplastika)
Najstariji srpski rukometni derbi protekao je u znaku sjajne igre rukometaša Metaloplastike koji su posle Železničara, Radničkog deklasirali i trećeg kandidata za najviši plasman, starog rivala Crvenu zvezdu koja je posle ovog poraza pala sa liderske pozicije. Prvih petnaest minuta igralo se gol za gol. Šapčani su iskoristili dobre odbrane Darka Arsića i u 24. minutu uspeli da na odmor odu sa dva gola prednosti. U nastavku sjajnom igrom u odbrani za koju Beograđani nisu imali rešenje “plastičari“ su preko Marjanovića, Dragaša i Kankaraša u 49. minutu prvi put stigli do najveće prednosti od devet golova 23:14 koja je za rukometaše Crvene zvezde bila nedostižna. Ipak gosti su par sekundi pre kraja golom iz sedmerca stavili tačku na konačan ishod ove kvalitetne i interesantne utakmice koja je oduševila šabačke ljubitelje rukometa koji su ispunili tribine hale “Zorka“. Četa trenera Slavka Novakovića se tako na najlepši mogući način oprostila od publike do prolećnog nastavka prvenstva početkom februara naredne godine i zasluženo će prezimeti na drugoj poziciji superligaške tabele.
- Poslednjih nekoliko utakmica sa kvalitetnim rivalima odigrali smo u visokom ritmu, dobro u odbrani i imali smo dobru realizaciju. Za razliku od ranijih mečeva poslednjih par susreta smo prelomili u drugom poluvremenu i pre kraja rešavali pitanje pobednika. Tako je bilo i u duelu sa Crvenom zvezdom. Unastavku imamo lakši raspored ali i gušći kalendar naročito u februaru kada nas pored utakmica u prvenstvu očekuju i takmičenja u nacionalnom, i Čelendž kupu gde mislim da imamo realne šanse za prolaz u četvrtfinale. To je i razlog što ćemo pre svih klubova početi sa pripremama. Za sve ostvareno do sada imamo pravo da se nadamo i daje nam puno opravdanja - jasan je Žikica Milosavljević desno krilo Metaloplastike.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa