19. decembar 2013.19. dec 2013.
PROFESIONALNA ORIJENTACIJA: POMOĆ UČENICIMA

VAŽNO JE DONETI PRAVU ODLUKU

U Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ već tri godine sprovodi se projekat profesionalne orijentacije učenika, usmeren ka pronalaženju najboljeg izbora po pitanju nastavka školovanja osnovaca
Pred učenike završnog razreda osnovnih škola svake godine postavlja se velika dilema o idealnom izboru u vezi sa nastavkom školovanja. Sklonosti đaka, ali i privredna i društvena klima imaju veliki uticaj na izbor profesije kojom će se oni u budućnosti bavati. Zbog toga, u Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ stručni tim nastavnog osoblja pomaže mladima u izboru budućeg zanimanja.
- Samo ako se poziv bira u skladu sa osobinama ličnosti, može se postići uspeh, zadovoljstvo i ono što se obično naziva srećom. U cilju što pravilnijeg izbora budućeg zanimanja naših učenika, a budućih srednjoškolaca, naša škola kroz redovnu nastavu, vannastavne aktivnosti i program rada stručnih saradnika ostvaruje profesionalnu orijentaciju učenika već duže vreme. Ono što je novina od školske 2011/2012. godine, jeste učešće škole u projektu „Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“. U pitanju je projekat koji sprovodi GIZ ““ organizacija za međunarodnu saradnju SR Nemačke u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, a tiče se profesionalne orijentacije učenika pri prelasku iz osnovne u srednju školu. Ovaj projekat nudi intenzivniji, sveobuhvatniji i kvalitetniji rad na profesionalnom orijentisanju učenika, pre svega sedmog i osmog razreda, kaže školski psiholog Katarina Teodorović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa