19. decembar 2013.19. dec 2013.
MEDICINSKA ŠKOLA „DR ANDRA JOVANOVIĆ“

DOSTOJNI SVOG BUDUĆEG POZIVA

Svečanom akademijom u petak završena dvodnevna proslava povodom šezdeset sedam godina rada. Obeležavanju i desetogodišnjeg jubileja otkako ova obrazovna ustanova nosi ime svoga zadužbinara prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete dr Zoran Kostić i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić
Prošlo je šezdeset sedam godina otkako je po prvi put zazvonilo zvono u šabačkoj Medicinskoj školi, a samo deset od dana kada je s ponosom ponela ime svoga zadužbinara dr Andre Jovanovića. Danas, ova vaspitno-obrazovna ustanova grabi velikim koracima ka modernoj i savremeno opremljenoj školi.
- Mi smo ponosni na to što je Vlada Republike Srbije te 2003. godine donela rešenje da Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ bude škola koja će nositi ime svog zadužbinara. Vremenom se škola menjala, rasla, razvijala se i danas predstavlja jednu savremenu školu sa deset verifikovanih obrazovnih profila gde prosto svojim znanjem, uspešnošću, ali i tradicijom pokušavamo da odgovorimo vremenu koje je pred nama ““ rekao je direktor dr Aleksandar Pajić, obraćajući se okupljenima u svečanoj školskoj sali.
Iako je u pitanju stručna škola učenici su i ovoga puta pokazali da su dorasli svakom zadatku. Recitatorska sekcija izvela je predstavu „Jovan Dučić, pesnik“. Po rečima prof. srpskog jezika Aleksandre Pavlović ovo je bila prilika da se na ovaj način oduže pesniku ali i piscu proznih zapisa, putopisa, diplomati i izuzetnom zadužbinaru.
- Ove godine navršilo se sedamdeset godina od smrti pesnika i smatrali smo da je to sasvim dovoljan povod da mu se odužimo na neki način. Imali smo nešto malo manje vremena nego inače ali smo se potrudili da sve to odlično uklopimo. Ja sam ovoj deci beskrajno zahvalna na izdvojenom vremenu, na želji da taj talenat koji nesumnjivo imaju iskažu na najbolji mogući način““ rekla je prof. Aleksandra Pavlović, scenarista i reditelj.
Scenografija i kostimi, zahvaljujući Biblioteci šabačkoj i Šabačkom pozorištu, dočarali su Dučićevo vreme uz izbor muzike i odlomke iz pesnikovog bogatog stvaralačkog opusa i neizostavnog „Blaga Cara Radovana“. A da je izazov bio veliki potvrdili su i Nikola Đukić, u ulozi Dučića, i Violeta Savić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa