19. decembar 2013.19. dec 2013.
PROŠLOG PETKA ŠAPČANI BILI

BUDNI UZ KNjIGU

Ni hladno, maglovito vreme ni druga gradska dešavanja, nisu sprečila veliki broj šabačkih zaljubljenika u knjigu da posete prošlog petka Knjižaru-galeriju „Sova“. U prijatnoj atmosferi, među velikim brojem naslova, svako je mogao pronaći nešto za svoju dušu. Popusti od dvadeset do četrdeset odsto za sva „Lagunina“ izdanja i deset odsto za ostale izdavače bili su povod više da se „Noć knjige“ i ovoga puta pretvori u pravu malu manifestaciju.
- Knjige nisu toliko skupe kao što izgleda jer prosto treba vreme da se jedna knjiga pročita pa kad se to vreme podeli sa onim što je plaćeno i koliko se dobije iz te knjige mislim da ipak može da se izdvoji bar malo. Ako ništa postoje biblioteke. Ovakve „Noći knjige“ mnogo znače. Sa članskim kartama, članarinama u Klubu čitalaca i popustima znači mnogo. Četrdeset odsto, recimo, večeras je baš velika cifra, odnosno ušteda. Ljudi ili vole ili ne vole knjige tako da onima koji vole njima verovatno ne treba nikakva poruka““ rekla je Jelena Hinić, knjigovođa.
Najprodavanije knjige bile su najnoviji roman Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“, triler Harlana Kobena „Šest godina“, epska pustolovina u veličanstvenu Sevilju iz šesnaestog veka Huana Gomesa-Huarda „Legenda o lopovu“, „Iščezla“ Džilijen Flin i „Božić u Kapkejk kafeu“ Dženi Kolgan.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa