Инфо

Берза

  • aero 1.182 ▲ 6,49%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 687 ▼ -0,29%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(19. децембар 2013.)
СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА И САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ЗНАТНО МАЊЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Прошле недеље су чланови већа разматрали и усвојили Извештај о стању безбедности саобраћаја на подручју општине Коцељева у овој години. Савет за безбедност у саобраћају је у овом документу оценио да је за првих 11 месеци 2013. године у односу на исти период протекле дошло до осетног смањења укупног броја саобраћајних незгода
Од почетка године до краја новембра месеца у овом крају догодила се 21-а саобраћајна незгода, што је за седам мање у односу на исти период у 2012-ој. У њима је једно лице изгубило живот, пет је задобило тешке, а 11-оро лица лаке телесне повреде.
Један од чланова већа Радивој Николић сматра да су по питању безбедности пешака у саобаћаја, посебно деце, Каменица и Драгиње најуогроженија места у коцељевачкој општини јер се школски објекти налазе уз веома фреквентне саобраћајнице.
- Возачи се понашају арогантно и не поштују брзину кретања. Неопходно је стално присуство полиције на овим локацијама као и постављање “лежећих полицајаца“ - сматра Николић.
И председник скупштине општине Коцељева Владан Јанковић затражио је од надлежних да се у зони школе у Драгињу постави адекватна сигнализација.
Према речима представника Савета за безбедност у саобраћају Славка Поповића у току је израда процене угрожености деце и ученика у зонама школа на подручју ове општине.
- На нашем подручју на срећу задњих година нисмо имали повређене деце у зонама школа - рекао је Поповић.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa