19. decembar 2013.19. dec 2013.
SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA I SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NA TERITORIJI OPŠTINE KOCELjEVA

ZNATNO MANjE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

Prošle nedelje su članovi veća razmatrali i usvojili Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na području opštine Koceljeva u ovoj godini. Savet za bezbednost u saobraćaju je u ovom dokumentu ocenio da je za prvih 11 meseci 2013. godine u odnosu na isti period protekle došlo do osetnog smanjenja ukupnog broja saobraćajnih nezgoda
Od početka godine do kraja novembra meseca u ovom kraju dogodila se 21-a saobraćajna nezgoda, što je za sedam manje u odnosu na isti period u 2012-oj. U njima je jedno lice izgubilo život, pet je zadobilo teške, a 11-oro lica lake telesne povrede.
Jedan od članova veća Radivoj Nikolić smatra da su po pitanju bezbednosti pešaka u saobaćaja, posebno dece, Kamenica i Draginje najuogroženija mesta u koceljevačkoj opštini jer se školski objekti nalaze uz veoma frekventne saobraćajnice.
- Vozači se ponašaju arogantno i ne poštuju brzinu kretanja. Neophodno je stalno prisustvo policije na ovim lokacijama kao i postavljanje “ležećih policajaca“ - smatra Nikolić.
I predsednik skupštine opštine Koceljeva Vladan Janković zatražio je od nadležnih da se u zoni škole u Draginju postavi adekvatna signalizacija.
Prema rečima predstavnika Saveta za bezbednost u saobraćaju Slavka Popovića u toku je izrada procene ugroženosti dece i učenika u zonama škola na području ove opštine.
- Na našem području na sreću zadnjih godina nismo imali povređene dece u zonama škola - rekao je Popović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa