19. decembar 2013.19. dec 2013.
PRIHOD OD POREZA NA IMOVINU ŠANSA ZA RAZVOJ SELA

NOVAC ZA PRIORITETNE POSLOVE

Predstavnici seoskih mesnih zajednica podržavaju ideju o povraćaju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u mesta u kojima su naplaćena.
Tekuće održavanje sela, hitne intervencije po pitanju zamene ulične rasvete, uređenje centara sela i objekata od opšteg značaja, samo su neke od pogodnosti koje žitelji seoskih mesnih zajednica mogu očekivati od sledeće godine, ukoliko Skupština grada Šapca usvoji predlog koji je potekao od predstavnika ovih naselja.
- To je veoma dobra ideja jer se novac vraća u sredinu u kojoj živimo. Do sada su mesne zajednice samostalno teško mogle nešto da urade, jer je skoro nemoguće uvesti samodoprinose, tako da će nam ova sredstva, od 1.000 dinara po domaćinstvu, dosta značiti. U Bogosavcu ima oko 350 domaćinstva, što znači da ćemo na raspolaganju imati 350.000 dinara. Ta sredstva ulagaće se u izgradnju Doma kulture, zamenu dotrajale ulične rasvete i uređenje centra sela, kaže Rade Jovanić, predsednik Saveta mesne zajednice Bogosavac.
On dodaje da je tokom poslednjih nekoliko godina dosta sredstava uloženo u ovo selo.
- Mnogo je urađeno po pitanju putne infrastrukture, kako glavnih saobraćajnica, tako i izgradnjom malskih puteva, čime je olakšano bavljenje poljoprivredom. Sada svako mehanizacijom može da ode u njivu, što je do pre par godina bilo nezamislivo, ističe Jovanić.
I meštani Zminjaka imaju velika očekivanja od investiranja sredstava prikupljenih na osnovu poreza na imovinu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa