27. mart 2014.27. mar 2014.
ŠABAČKO POZORIŠTE PO PRVI PUT UČESNIK „STERIJINOG POZORJA“

„BIZARNO“ MEĐU NAJBOLjIM PREDSTAVAMA

Šabačko pozorište sa predstavom „Bizarno“, rađenom u koprodukciji sa beogradskim Narodnim pozorištem po prvi put biće učesnik „Sterijinog pozorja“ u Novom Sadu, istaknuto na konferencija za novinare u utorak.
- Veoma smo počastvovani sa pozivom selektora iz „Sterijinog pozorja“ da uzmemo učešće na festivalu. Već niz godina smo u samom vrhu. Stalno smo na pragu „Sterijinog pozorja“ ali nam nekako uvek izmakne. Evo, ovog puta smo stigli i nadam se da ćemo pokazati šta znamo i umemo -rekao je Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta.
Bez obzira na veoma otežane uslove usled smanjenih finansijskih sredstava i novog zakona o zapošljavanju Šabačko pozorište do kraja sezone obradovaće svoje sugrađane sa još dve premijere.
- Jedna je diplomska predstava mladog reditelja iz Novog Sada, Momčila Mitrovića. U pitanju je predstava “Zima“ za Malu scenu. Igraće isključivo mladi glumci. Nadam se da će, po svemu onome što sam do sada video, taj mladi čovek jednog dana postati veoma uspešan reditelj. Meni je drago što će on započeti svoju karijeru u Šapcu. Pored toga, Saša Lukač, naš čovek koji živi u Kanadi već dvadesetak godina, dolazi da radi predstavu „Doživljaji dobrog vojnika Švejka“. Pokušavamo da ovom predstavom nekako napravimo ono što se kaže „tri u jedan“. Prvo, to je izvanredna literatura. Drugo, to je stvarno dobar humor, prava komedija. Treće, ima veze sa Prvim svetskim ratom tako da će to sve zajedno „smiksano“ da bude jedan čudan mjuzikl ““ dodao je Karajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa