27. mart 2014.27. mar 2014.
OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA „PESNIČE NARODA MOG“

POEZIJA I DALjE ŽIVI

Na Svetski dan poezije, prošlog petka, u Velikoj sali Kulturnog centra održano je finale Opštinskog takmičenja recitatora „Pesniče naroda mog. Trideset recitatora, po deset iz tri kategorije, takmičilo se za prolaz na okružno takmičenje koje će se održati u aprilu u Biblioteci „Politika“ u Krupnju. Po rečima prof. dr Anđelke Lazić bilo je teško odabrati najbolje među najboljima.
- Dosta je dece učestvovalo što je dobro. Drago nam je što su i roditelji i profesori zadovoljni. Nije bilo primedbi. Uživali smo svi. Družićemo se i dalje. Nadamo se da ćemo dobro proći na okružnom takmičenju ““ rekla je prof. dr Lazić, predsednica žirija čiju su članovi bili i mr književnosti Nataša Inđić i prof. razredne nastave Snežana Antonić.
Da interesovanje za lepu reč, izgovor, poeziju ne jenjava pokazuje i podatak da je za ovo takmičenje bilo prijavljeno sto tridesetoro učenika osnovnih i srednjih šabačkih škola. Zbog bolesti petoro je odustalo. Od tridesetoro finalista izabrano je petnaestoro. Tako su u najmlađoj grupi, od prvog do osmog razreda, dalje prošli Tijana Iskić, OŠ „Laza K. Lazarević“, Luka Marković, Mina Stanišić i Vukan Obadović, OŠ „Nikolaj Velimirović“, i Lena Perišić, OŠ „Janko Veselinović“. U srednjem uzrastu, od petog do osmog razreda, najbolji su bili Kristina Vuletić, OŠ „Laza K. Lazarević“, Ivan Eganović, OŠ „Vuk Karadžić“, Danijela Savatić, OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ Prnjavor, Milica Marčić i Vuk Stanković, OŠ „Nikolaj Velimirović“. U najstarijem uzrastu, kod srednjoškolaca, dalje su se plasirali Teodora Veličković, Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“, Ivana Đurković i Milena Panić, Ekonomsko-trgovinska škola, Jelena Jevtić i Katarina Tadić, Šabačka gimnazija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa