27. mart 2014.27. mar 2014.
PRIZNANjA ZA ŠABAČKE GIMNAZIJALACE

MEĐU NAJBOLjIMA U SRBIJI

Tim matematičke reprezentacije Šabačke gimnazije ostvario je veliki uspeh na nedavno održanom republičkom takmičenju u Nišu.
Matematičkim žargonom rečeno, protivnike rastavljaju na proste činioce. Mladen Samardžić, učenik trećeg razreda osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju u Nišu, dok je godinu dana starijem Vladimiru Inđiću pripalo treće mesto.
- Ovo je najveći uspeh koji sam postigao na dosadašnjim takmičenjima. Zadaci jesu bili teški, ali mi se čini da su ipak bili za nijansu lakši nego prethodnih godina, skroman je Samardžić, dok Inđić dodaje da je priprema za samu smotru najboljih matematičara bila presudna.
- Iz godine u godinu učestvujemo na takmičenjima i stičemo iskustvo koje nam je sada donelo značajna priznanja. Iskreno, nisam očekivao ovakav rezultat, te je zadovoljstvo zbog ostvarenog još veće. Osvajanjem trećeg mesta stekao sam pravo da upišem fakultet bez polaganja prijemnog ispita, što mi mnogo znači,j er ću biti rasterećen do kraja završne godine, kaže Inđić.
Po prvi put na takmičenju bila je Milijana Đorđević, koju uspesi tek očekuju.
- Ovo je za mene fantastično iskustvo. Sigurna sam da će mi ono dosta pomoći u narednim godinama. Zadaci su bili teški, primereni nivou takmičenja, ja sam dala sve od sebe, a nadam se da će sledeće godine i rezultat biti još bolji, rekla je Đorđevićeva.
Na ostvarene rezultate ponosni su profesori i rukovodstvo škole, koji su za školske šampione organizovali prigodan prijem.
- Očekivali smo uspeh, s obzirom na prethodne rezultate ovih učenika i rad koji su uložili. Kada bi ove rezultate poredili sa sportom, to je državno prvenstvo gde imamo dva zlatne i jednu bronzanu medalju. Veoma je važno i to što smo obezbedili kontinuitet, jer već godinama imamo učenike koji osvajaju prva mesta na republičkim takmičenjima, navela je profesorka matematike Mirjana Ćorilić, koja je vodila tim Šapčana na smotri najboljih matematičara u Nišu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa