27. mart 2014.27. mar 2014.
SUZANA LUKIĆ, DOBITNICA NAGRADE ZA POENTLES NA 44. IZLOŽBI “VEZ, GOBLEN, ČIPKA“

U ČAROBNOM SVETU GAJTANA

Nedavno je u izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja u Koceljevi otvorena 44. Izložba “Vez, goblen, čipka...“, manifestacija sa najdužom tradicijom u ovom kraju. Ove godine posetioci su imali priliku da pogledaju više od 120 radova, a tradicionalno najbolji, po oceni žirija, bili su i nagrađeni.
Među ovogodišnjim dobitnicama nagrada nalazi se i Suzana Lukić. Rad pod nazivom “Poen“, izrađen u poentlesu, doneo joj je drugo mesto u ovoj kategoriji.
Njenu darovitost prepoznali su krajem prošle godine majstori poentlesa, bračni par Đaković iz Koceljeve. Angelina Cica Đaković i njen suprug Miodrag učestvovali su na brojnim izložbama u zemlji i okruženju. Osvojili su veliki broj priznanja koja su svojevrsna potvrda visoke umetničke vrednosti njihovog poentlesa. Željni da nesebično prenesu svoje ogromno znanje i iskustvo na mlađe generacije postali su njeni učitelji.
- Nikada se ranije nisam bavila ručnim radovima. Međutim, kada sam otišla na izložbu Angeline i Miodraga Đakovića i videla tu umetnost bila sam očarana. U meni se desilo nešto neobjašnjivo i istinski sam poželela da se i ja bavim poentlesom. Od decembra sam počela da učim kod čuvenih majstora. Nakon samo tri meseca izložila sam svoje prve radove na izložbi “Vez, goblen, čipka“ i osvojila drugu nagradu - kaže Suzana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa