11. mart 2010.11. mar 2010.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

KANCEROGENE POSLEDICE

U nedelju 28. februara 2010. godine održani su izbori za mesne zajednice u Opštini Šabac. Demokratska stranka Srbije je pozvala građane Šapca da izađu i podrže kvalitetne, a pre svega poštene ljude koji mogu da uoče probleme u svojim sredinama.
Poštenje nam je bilo neophodno u nedelju, jer ovi izbori znače prvi korak ka provratku demokratskih procesa u gradu Šapcu. Nedemokratska vlast grada je na nedavnim lokalnim izborima ozbiljno narušila legitimitet i svrhu izbora.
Podsećamo građane Šapca, kako su se završili ponovljeni izbori u Mesnoj zajednici Kamenjak, Jelenča, Bogosavac i Sinošević. Besomučno je prekrojena izborna volja građana iz prvog kruga, jer nije postojao ni jedan valjan razlog da se izbori ponište. Zato molimo građane Šapca da ne budu taoci vlasti koja želi da po svaku cenu i što duže sačuva svoju vlast.
Iznad svega je interes građana kao osnovni postulat demokratije, a to ova nedemokratska vlast nije više u stanju da ostvari.
Nedemokratska vlast ni ove izbore koji treba da nose naznaku „građanski“ nije u stanju da sprovede regularno, jer se ponovo na isti način preslikan sa lokalnih izbora ponavljaju izbori u više mesnih zajednica. Posledice su takve da za demokratske procese u Šapcu su kancerogene i metastaziraju. Zato borba za život demokratije mora da bude sveobuhvatna i na kraju uspešna.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa