27. mart 2014.27. mar 2014.
U POSETI MAOVIMA

PONOSNI NA SVOJE MLEKARE

Najveći problem u Maovima predstavlja loša infrastruktura, putevi pre svega. Novoizabrani Savet mesne zajednice počeo da rešava probleme koje može iz svojih sredstava: čišćenje divljih deponija i uređenje groblja
Pocersko selo Maovi ima oko 700 stanovnika koji se uglavnom bave poljoprivredom. Na nedavno održanim izborima za Savet mesne zajednice meštani su poverenje dali novim mladim ljudima, na čelu sa dvadesetjednogodšnjim Vladanom Pavlovićem, studentom. Ideja za unapređenje života u selu ne fali, ali potrebna je i podrška svih stanovnika, a za najvažnije projekte i Gradske uprave Šabac.
-Najveći problem u selu je loša infrastruktura. Vodovod i kanalizacija ne postoje, a i putevi su veoma loši. Vodovodna mreža je došla nadomak Maova. Bilo bi lepo ako bi se stvorila mogućnost da prođe kroz selo. Formiraćemo inicijativni odbor koji će ovu ideju izneti nadležnim u JKP “Vodovod“. Pokušaćemo i u Direkciji za puteve da razgovaramo o sanaciji puteva principom dva dinara na dinar. Meštani do čijih kuća putevi praktično i ne postoje, spremni su da izdvoje novac da se taj problem reši, kaže Pavlović.
Ono što je u 21. veku teško zamislivo je činjenica da se u ovom selu, udaljenom svega desetak kilometara od Šapca, ne može ništa kupiti u periodu od 12 do 16 časova. Jedina prodavnica mešovite robe radi dvokrako i u tom periodu je zatvorena. Predsednik MZ kaže da bi voleli da neka firma tu otvori radnju, a lokal bi dali na korišćenje po veoma povoljnim uslovima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa