27. mart 2014.27. mar 2014.
POČEO SA RADOM SERVIS „HALO BEBA“

POMOĆ MAJKAMA

Budućim majkama u Šapcu od nedavno je na raspolaganju telefonsko savetovalište za pravilan odgoj dece „Halo beba“. Servis je osmišljen za pružanje pomoći neiskusnim majkama i trudnicama , koje pozivanjem telefonskog broja 015/363-659 mogu dobiti savete o pravilnoj ishrani dece higijeni i nezi trudnica i porodilja.
- Za pomoć nam se najčešće obraćaju mladi roditelji, a njihova pitanja se odnose na to koliko često treba dojiti bebu, kada je sita, kad je pravo vreme za kupanje i slično. Sve su to nedoumice kroz koje svi mladi parovi prolaze, a na nama je da im pomognemo, kažu u Patronažnoj službi.
Šabac je jedan od 11 gradova u Srbiji koji su uveli servis „Halo beba“, a za stručnu podršku zaduženo je 13 saradnika.
- Finansiramo rad patronažnih sestara koje 24 sata dežuraju kraj telenofa i pružaju sve potrebne informacije mladim roditeljima. Rad servisa je započet uz stručnu pomoć i podršku UNICEF. Osnovni cilj “Halo bebe“ je promocija zdravlja majke i deteta kroz podsticanje donošenja odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, a na bazi adekvatnih i pravovremenih informacija, poruka i saveta u skladu sa usaglašenim i savremenim stručnim stavovima. Za rad savetovališta, Republički fond za zdravstveno osiguranje je organizovao dodatnu edukaciju medicinskih sestara, koje će pružati podršku trudnicama da ostvare zdravo materinstvo, savetovati porodilje o pravilnoj nezi dece i u slučajevima bolesti. Informatički sektor Fonda razvio je posebnu aplikaciju, na osnovu koje će sestre u svakom trenutku moći da imaju precizan uvid u potrebne podatke, karton korisnika, istoriju savetovanja i drugo, kažu u Fondu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa