27. mart 2014.27. mar 2014.
PAO PLAFON

STANARI U STRAHU

Prošle nedelje, u šestospratnici u Mačvanskoj ulici, iza Stare autobuske stanice, na prvom spratu se srušio deo plafona. Kako stanari navode, oko 250 kilograma građevinskog materijala palo je na hodnik oko podne, i prava je sreća da niko nije stradao. Ovo, kažu, nije prvi ovakav incident u zgradi. Delovi plafona i zidova otpadali su i ranije u stanovima.
Građevinska inspekcija izašla je na lice mesta i napravila zapisnik. Stanari međutim strahuju za svoju bezbednost, jer su pukotine svuda po unutrašnjosti zgrade očigledne.
-Objekat je završen 2006. godine i problemi su se pojavili odmah, jer su tokom gradnje dodata još dva sprata. Najverovatnije da su projekat i statika u redu, ali ova dogradnja, koja je prošle godine legalizovana, dodatno je opteretila zgradu. Sanacija je moguća, ali to mora da uradi investitor, jer je po Zakonu o građevini, garancija na ovaj konstruktivni problem je 20 godina, kaže stanar Mikica Vasić u čijem stanu se u dečjoj sobi, prošle godine takođe obrušio plafon.
Više od 80 stanova se nalazi u zgradi. Kažu da su se kod ranijih sličnih događaja obraćali investitoru koji je dovodio komisiju, ali da su radovi na sanaciji bili samo estetski, dok dalja pucanja nisu sprečena. Posebno ih brine što su iznad pasaža noseće grede počele da se krive. Navode da su na njih “zalepili plastične trake“, za koje smatraju da više koriste mentalnoj sigurnosti stanara.
Stanarka Jelica Čačić Božović kaže da su im ugroženi i zdravlje i životi. Posebno ih brine što je na plafonu u hodniku postojala tek pukotina, kakve imaju svi po stanovima, i da se sve srušilo u trenutku, pa ne znaju šte sledeće mogu da očekuju.
Stanari ističu da samo žele da se zaštiti njihova imovina koju su pošteno platili. Izjavu od druge strane, investitora firme “Interkop“ do zaključenja broja nismo dobili.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa