27. mart 2014.27. mar 2014.
BICIKLISTI MEĐU NAJUGROŽENIJIM U SAOBRAĆAJU

ULICE TESNE ZA BICIKLISTE

Jedno od najpopularnijih prevoznih sredstava u Šapcu, bicikl, danas se koristi znatno ređe nego ranije
Pop Lukina ulica pre deset godina imala je uređenu stazu za vlasnike dvotočkaša. Danas, retki preostali radnici „Zorke“ i pojedini građani voze oprezno, zbog velikog broja automobila koji prolaze ovom saobraćajnicom. Slična situacija je i u ostalim delovima grada, a poseban problem postoji u jednosmernim ulicama.
- Biciklisti nisu ti koji se pitaju prilikom izgradnje gradskih ulica. Ključna stvar je širina kolovoza, i u tom aspektu mi vidimo određene probleme. Iskorišćenost širine saobraćanica nije dobra, pre svega u jednosmernim ulicama, u kojima je ukinut kontra smer, koji bi biciklisti mogli da koriste, kaže Nemanja Manjenčić iz udruženja „Vozi ulice“.
Predstavnici ove organizacije imaju rešenje za konkretan problem u ulici Vlade Jovanović.
- Ukinuta je jedna saobraćajna traka bez ikakve potrebe. Ljudima je prilikom obeležavanja parkinga onemogućen prolaz kroz ulicu. Dovoljno bi bilo da je ostavljeno metar, metar i po širine kolovoza koji bi u suprotnom smeru mogli da koriste biciklisti. Ovo je školski primer, pošto se radi o širokoj ulici u centru grada, a takvih ulica ima barem dvadeset u Šapcu, navodi član udruženja Dagan Jovanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa