11. mart 2010.11. mar 2010.
PREMIJERA PREDSTAVE NIKITE MILIVOJEVIĆA „DOGAĐAJ U STANU BR. 2“

PUBLIKA ODUŠEVLjENA

Komedija „Događaj u stanu broj dva“ oduševila publiku u Šabačkom pozorištu, na pramijeri održanoj prošlog utorka
Na velikoj sceni Šabačkog pozorišta, u utorak je održana premijera dugo najavljivane predstave „Događaj u stanu broj dva“, u režiji Nikite Milivojevića.
Moguće i nemoguće, stvarno i nestvarno, počinju da se prepliću u stanu, ali i životu Ere Nikolajevne, od trenutka kada u njen stan stignu sanduci puni knjiga, ali i misterije. Osim sanduka, u njenom stanu pojavljuju se i Čehov, Gogolj, Puškin i Tolstoj, koji joj se predstavljaju kao autori knjiga koje se nalaze u sanducima. Ovakvi događaji unose nemir u život gospođe Nikolajevne, čiji lik tumači Aneta Tomašević. Stvari, međutim, počinju da izmiču kontroli kada ceo komšiluk postane svestan da se u stanu broj dva događa nešto čudno.
Koristeći kompilacije tekstova nekoliko pisaca iz perioda ruske avangarde, reditelj Nikita Milivojević, metaforički je prikazao stanje jednog stana, grada, ali i društva u celini.
Milivojevićevo poigravanje smislom, rezultiralo je pozitivnim reakcijama publike, i brojnim aplauzima koje su dobili glumci Šabačkog pozorišta za uspešno odrađen zadatak koji im je postavio reditelj Milivojević.
Publika koja nije imala prilike da premijerno pogleda ovu predstavu, može to uraditi večeras, kada je prva repriza predstave, za koju će se, po reakciji publike, tražiti karta više.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa