3. april 2014.3. apr 2014.
OBELEŽENA GODIŠNjICA BOMBARDOVANjA

KRST NAM JE SUĐEN

U povodu petnaest godina od Nato agresije, proteklog petka je, u velikoj sali Kulturnog centra, održana akademija u organizaciji SNO “Srbi na okup“ i Pravoslavne hrišćanske zajednice “Bratstvo kralja Milutina“, koja radi pri katakombi u Badovincima.
- Cilj ove Akadamije je da nas podseti da zločin koji je učinjen 1999. godine od strane SAD, Evropske Unije, Vatikana i NATO kao neposrednog izvršioca nije završen, nego da još uvek traje, još uvek nas ubijaju i progone, da nas podseti ko su nam neprijatelji i da moramo da se vratimo sebi i slobodi, od robova da postanemo ljudi, izjavio je Goran Živković, predsednik odbora za Mačvanski okrug Svesrpske narodne organizacije “Srbi na okup“.
O posledicama bombardovanja, nastradalima i onima koji se proteklih godina leče od posledica osiromašenog uranijuma, govorio je bivši oficir Slađan Arsić, a pročitano je pismo oca Maksima Novakovića, nastojatelja katakombnog manastira Sveta Trojica kod Kule u kom je, između ostalog, napisano da je “Kosovo prodato, o čemu ćute i svetovna i crkvena vlast, na Svetoj srpskoj zemlji se služi liturgija, ali se zvona se više ne čuju“.
- Prisustvujemo slomu, koji se ne dešava prvi put u našoj istoriji. Kao što su nekada Turci krenuli na Beč, a Srbi ih zadržali sedamdeset godina, novi Turci su krenuli na Moskvu, a zadržali se na Balkanu mnogo duže nego što su planirali. Možete li zamisliti šta bi bilo sa Rusijom da su izašli na granice 1999. a ne 2014. godine? Bili bi slomljeni, jer su tada bili izuzetno slabi. Krst nositi nama je suđeno. Bog nas je ovde postavio sa posebnom svrhom i ciljem - mi smo ovde da budemo prvi na udaru da zaustavimo protivnika Hristu. Danas oni koji su se odrekli Hrista kreću na jedino mesto gde ga još ima, a da ga čuva država, a to je Rusija. Mi, takvi kakvi smo, raslabljeni, ipak smo zadržali tu, nikad zatomljenu, potrebu da se suprotstavimo zlu. Ovog ropstva se nećemo osloboditi dok se Nato ne povuče od Moskve. Kada budete videli da se granica Zapada pomera ka nama, znajte da je sloboda blizu ““ istakao je Aleksandar Aca Miljević, mašinski inženjer i dodao da “taj trenutak dolazi i važno je da ga dočekamo spremni, jer slobodu nam neće niko doneti, moramo sami da je osvajamo“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa