3. april 2014.3. apr 2014.
DECENIJA I PO OD BOMBARDOVANjA

„USPOMENE“ OD NATO SAVEZA

Na treritoriji grada Šapca, prema zvaničnim podacima, nema neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih iz perioda NATO bombardovanja. Specijalizovane službe proveravaju sve informacije u vezi sa prijavljenim slučajevima pronađenih eksplozivnih sredstava, te reaguju na osnovu procene rizika po bezbednost ljudi i imovine.
- Na području Mačvanskog upravnog okruga nema nijedno pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo. Postoje određene sumnje oko dve lokacije, jedne na teritoriji Koceljeve, a druge na području Šapca, da su pronađene neeksplodirane bombe. Ove navode treba da proveri ovlašćena i specijalizovana ekipa Sektora za vanredne situacije, koja se jedina u državi bavi ovim problemom. Njen zadatak je da pregleda i pripremi lokaciju na kojoj se eventualno nalaze zaostala ubojita sredstva, kaže Aleksandar Stojković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.
Za razliku od Šapca, situacija u pojedinim gradovima u Srbiji je daleko od bezbedne, jer u nekim sredinama, poput Niša, kasetne bombe i dan danas predstavljaju ozbiljnu opasnost za građane.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa