3. april 2014.3. apr 2014.
PARK NAUKE NA LETNjIKOVCU

NOVE INSTALACIJE

U prvom Parku nauke u Srbiju, u krugu Centra za stručno usavršavanje, predstavljeno je 12 novih instalacija.
Šetnja ulicom Sigmunda Frojda, predah na Pitagorinom trgu, ili predavanje u grafenskoj učionici, mogući su od prošle srede u Parku nauke na Letnjikovcu. Sa 12 novih instalacija, ovaj prostor sada raspolaže sa 24 interaktivna učila.
- Postavljene instalacije nemaju samo naučni smisao, već služe i praktičnom obrazovanju, istakla je gošća iz Beograda, Mirjana Popović-Božić, sa Instituta za fiziku.
Prezentaciju praktične primene učila organizovalo je 15 volontera, učenika Medicinske škole, koji su upoznavali okupljene sa karakteristikama instalacija. Veliki doprinos u radu Parka nauke pružila je i njihova profesorka, Tatjana Marković-Topalović.
- Predstavljanje novih instalacija je svojevrsni poziv učiteljima, nastavnicima, đacima i roditeljima da dođu u Park nauke i izađu iz dvodimenzionalnih udžbenika. Ovo je mesto za sve ljubitelje nauke i ljude koji aktivno misle, navela je Marković-Topalović.
Promovisanje nauke i znanja kao motora razvoja svake zajednice mora biti prioritet svakog društva, naveli su predstavnici Gradske uprave.
- Nažalost, naše društvo danas nije u stanju da proizvodi dobra i usluge koje osmišljavaju naša talentovana deca i mladi ljudi. Takvo stanje moramo menjati, a Park nauke svakako služi ostvarenju tog cilja, naveo je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa