10. april 2014.10. apr 2014.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD

RUTINSKA POBEDA

Mačva ““ Jošanica 4:0 (2:0)
Šabac - stadion Mačva. Gledalaca 500. Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac) 8. Strelci: Ristivojević u 3, Rašević u 16, Zoranović u 48, Đukanović u 85. minutu iz jedanaesterca. Žuti kartoni: A. Radovanović, G. Matić (Mačva), Jusufović, Marovac (Jošanica).
Mačva: Stepandić, Pejović 8, Ristivojević 8, I. Radovanović 7, A. Radovanović 7, Đukanović 8, Ilić 7 (Tomić 7), Milinković 7, Zoranović 7 (G. Matić -), Rašević 7, Gemović 6,5 (Z. Matić 7).
Jošanica: Bašić 7, Maličević 6, Renda 6, Grbović 6, Jaman 5,5, Nokić 5,5, Jusufović 5,5, Župić 6, Marukić 5,5, Sulejmanović 5,5, Marovac 5,5.
Igrač utakmice: Filip Pejović.
Gostujuća ekipa iz Novog Pazara, ne baš tako loša na tabeli po broju osvojenih bodova u prvom delu prvenstva, doputovala je u Šabac sa samo jedanaest igrača. Već na zagrevanju se videlo da su “Novopazarci“ znatno oslabljeni i rasformirani. Fudbaleri sa kojima su raspolagali više su ličili na rekreativce nego na one sa kojima je Mačva u jesenjem delu odigrala nerešeno 1:1. Sama činjenica da se u klubu nešto dešava i da su igrači doputovali sa nekoliko sopstvenih automobila, delovala je opuštajuće za crveno-crne, kada se sagleda ceo tok utakmice i šanse koje je imala Mačva. Već u četvrtom minutu iz „slobodnjaka“ sa dvadesetak metara Ristivojević je odlično poslao loptu i matirao golmana Bašića. I posle primljenog gola, gosti uglavnom nisu prelazili na protivničku polovinu, branili su se koliko su mogli, a golman Stepandić je tek u 21. minutu imao prvi kontakt sa loptom. Osim mnogobrojnih prilika koje je Mačva imala u prvom poluvremenu (sedam šuteva ka golu gostiju) samo je još jedna realizovana i to ona u 16. minutu, kada je Rašević na centar šut Pejovića glavom Mačvu doveo do 2:0. Pomalo opušteni i nedovoljno uključeni u igru, jer se pobeda nije dovodila u pitanje, Zoranović i Ilić su bili u ofsajdu pet do šest puta. U nastavku utakmice, već na samom početku drugog poluvremena golman gostiju je zagrejao dlanove i napravio lepu paradu posle šuta Ilića. Treći gol za Mačvu i prvi prvenstveni postigao je Zoranović u 48. minutu glavom, ponovo na centar šut Pejovića. Imali su i gosti šut na gol, i to njihov prvi, u 63. minutu! Mačva je mogla zabiti još nekoliko golova npr, kada je Z. Matić šutirao, ali je lopti promenio pravac Tomić koji je “spavao“ u ofsajdu pa je sudija poništio pogodak. Nije se snašao ni Zoranović kada je u 74. minutu sam izašao pred golmana i plasirao mu loptu. Suđenje na utakmici je bilo korektno, pa je sudija zbog grubog starta nad Z. Matićem opravdano pokazao na belu tačku. Očišćen od kartona kapiten Nenad Đukanović postigao je gol iz jedanaesterca za konačnih 4:0 u 85. minutu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa