10. april 2014.10. apr 2014.
USPEH NOVINARA DARKA BERIĆA I UDRUŽENjA “EKOS“

NAGRADA ZA EMISIJU

Na nagradnom konkursu za novinare aktivne u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja emisija šabačkog udruženja „Ekos“, „Ekos na delu“ osvojila je drugu nagradu. Konkurs je u januaru raspisao Regionalni centar za životnu sredinu Centralne i Istočne Evrope(REC) na koji je, u konkurenciji 55 radova iz cele Srbije, sa emisijom „Ekos na delu“ aplicirao i urednik ove emisije, šabački novinar, Darko Berić.
Nagradni konkurs realizovan je u okviru Programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine u Srbiji (SENS) koji implementira Regionalni centar za životnu sredinu, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj. Cilj ovog nagradnog konkursa bio je da dodatno podrži novinare i urednike koji prate oblast životne sredine i aktivnosti civilnog sektora u Srbiji. Emisija „Ekos na delu“ realizuje se u okviru istoimenog projekta Udruženja EKOS pa je ova nagrada, izmeđuostalog, nagrada celoj organizaciji. Svečana dodela organizovana je na Regionalnoj konferenciji civilnog društva upriličenoj na planini Tari.
-Posle prvobitne neverice, shvatio sam koliko smo veliku stvar učinili ne samo za Udruženje nego i za sam grad Šabac, imajući u vidu da smo bili deo delegacije od 300 gostiju koji su došli iz čitavog balkanskog regiona i drugih zemalja sveta. Iza mene je sedam godina bavljenja novinarstvom, od čega je pet aktivno u oblasti zaštite životne sredine i ekologije a ovo je velika satisfakcija za budući rad. Zahvalnost dugujem Udruženju EKOS koje je prepoznalo moj odnos prema poslu kao i velikom broju ljudi koji čine šabačku ekološku organizaciju, ističe Darko Berić, urednik emisije „Ekos na delu“.
Udruženje EKOS postoji od 2009. godine i od tada realizovalo je brojne i ozbiljne projekte na afirmaciji zaštite životne sredine sa posebnim osvrtom na edukaciju dece. Najnoviji projekat „Ekos na delu“ koji prati i nagrađena istoimena emisija samo je potvrda velikog truda i rada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa