10. april 2014.10. apr 2014.
PREKRŠAJNI SUD U ŠAPCU

PRIVREMENO NA NOVOJ ADRESI

Vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Šapcu Vlada Kovanović održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio o rezultatima ovog suda u prethodnoj godini i najavio rekonstrukciju objekta i privremeno preseljenje u Upravnu zgradu „Zorka Holidinga“
Kako je podsetio v.d. predsednika Preršajnog suda u Šapcu, Vlada Kovanović, na konferenciji za medije, održanoj prošlog utorka, ovaj sud od 2007. godine jedan je od najopterećenijih u Srbiji. Uprkos tome, svrstava se i među najažurnije, ali je u vrhu i po kvalitetu rada.
- Prethodne godine 16 sudija primilo je 21.902 predmeta, tako da, gledano po proseku predmeta po sudiji spadamo među najopterećenije u Državi. Od toga je urađeno 20.418 predmeta. Za pohvalu je i kvalitet rada, odnosno broj ukinutih presuda po žalbi, kojih je 104. To nas svrstava na 3. mesto u odnosu na broj žalbi, ali kada bi se gledao broj donetih odluka procenat bi bio mnogo bolji, objasnio je Kovanović.
Međutim, USAID, koji je pre nekoliko godina vršio analizu uslova rada prekršajnih sudova u Srbiji, šabački je stavila na neslavno pretposlednje mesto. Kovanović navodi da su zbog toga bili svrstani među prioritete za poboljšanje tih uslova, ali kako oni pomažu samo sudove koji su u zgradama čiji je vlasnik Ministarstvo pravde, Šabac je ušao u razmatranje tek u oktobru prošle godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa