10. april 2014.10. apr 2014.
IZMEĐU REDOVA

RED, RAD I DISCIPLINA

Kaže, odnosno najavljuje budući premijer da će ubuduće vladati rad, red i disciplina. Da li je stvarno mislio na nas.
Dalje veli da će se deo zaposlenih iz javnih službi premestiti u privatni. Ode nam, onda, i privatni sektor.
A ti, koji će iz javnog biti prebačeni u privatni, biće pretežno oni lošiji radnici ali i oni koji su se tu zaposlili partijskim linijama. A kao privatni sektor nema veze sa partijom, odnosno partijama.
Šala na stranu, a i da ne zameri budući premijer, čulo se da će Vlada stimulisati nekim parama zapošljavanje tih pojedinaca iz javnog u privatni sektor. Samo da ne bude da privatnici plaćaju državi samo da im takvi ne dolaze. Jer, ako ne trebaju državi, šta će onda i njima, privatnicima.
Što se tiče Vlade, čiji tim treba uskoro da istrči na teren, najavljeno je već da će to biti reprezentativna ekipa. Ali, ako opet neko neće zameriti na zapažanju, kakva će to biti vlast ako u njoj nema ni Krkobabića, ni Velje, ni Mrke...
Kod nas se ne zna da li je teže sačekati još koji dan da se formira nova vlast ili slušati sve one silne političke i ostale analitičare koji sve to tumače po sistemu “šta bi bilo kad bi bilo“.. Kod nas se tih koji gledaju tuđa posla baš namnožilo. Kad li će doći vreme da svako brine svoju brigu.
Podneto mnogo prijava protiv funkcionera koji su bili obavezni da prijave svoju imovinu. Ovi naši zakonodavci ponekad i preteruju, kako pojedinci da prijave imovinu kao svoju, kad nije njihova.
U još nekim šabačkim mesnim zajednicvama održani izbori za Savete. Šta im vredi, vlast je ipak vlast. Desila se žilava.
Kažu da će ove jeseni širom ove male Srbije u školu poći manje dve i po hiljade prvačića. Šta li je to, ili su deca odlučila da se manje školuju, ili su roditelji više posvećeni školovanju pa manje prave decu. Nešto jeste!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa