10. april 2014.10. apr 2014.
U ŠAPCU ODRŽAN KOŠARKAŠKI FER PLEJ TURNIR U OKVIRU PROGRAMA „ŠKOLA BEZ NASILjA“

PROMOCIJA PRAVIH VREDNOSTI

Na inicijativu učenika i nastavnika Šabačke gimnazije, u Šapcu je prošle subote održan UNICEF Fer plej turnir u košarci. Na turniru je učestvovalo više od 50 učenika srednjih škola podeljenih u osam ekipa, dok su se predstavnici osnovnih škola takmičili u ubacivanju trojki. Pored promocije vrednosti sporta za razvoj i fer pleja, kroz ovu manifestaciju prikupljena su sredstva za podršku programu „Škola bez nasilja“. Manifestaciju su podržali nastavnici, roditelji, poznati sportsti, lekari, pripadnici MUP u Šapcu, kao i predstavnici gradske uprave.
Košarkašica i promoter UNICEF, Nataša Kovačević, koja je prisustvovala turniru, izjavila je da je raduje da je sport okupio toliko učenika iz osnovnih i srednjih škola koji su igrali košarku i promovisali najvažnije vrednosti koje sport ima, pravo na igru za svako dete, timski duh, toleranciju i fer plej.
- Drago mi je što je Šabačka gimnazija deo projekta „Škola bez nasilja“ i što je domaćin „Fer plej“ turnira. Zahvaljujem se učenicima i nastavnicima ove škole na pokretanju ove inicijative i što su pokazali da dele ljudske vrednosti koje su suština ovog programa. Istakao bih značaj fer igre, jer je to jedini pravi put da naša deca postanu bolji ljudi, koji će sutra znati da funkcionišu kao tim. Posebno me raduje što će učesnici turnira imati priliku da se upoznaju i druže sa svojim idolima, koji su baš zbog ljudskih vrednosti koje imaju promoteri UNICEF“, izjavio je zamenik gradonačelnika Šapca, Nemanja Pajić.
Program „Škola bez nasilja“, UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovode od 2005. godine sa ciljem prevencije različitih oblika nasilja među decom školskog uzrasta. Do sada je, u okviru programa, održan veliki broj Fer plej turnira u različitim sportovima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa