10. april 2014.10. apr 2014.
OTVOREN CAPITOL PARK

NOV KONCEPT KUPOVINE

Retail Capitol park, prvi trgovinski objekat ove vrste van Beograda, svečano je otvoren prošlog četvrtka u Šapcu
Svečana vrpca na trgovinskom objektu Capitol park presečena je devet meseci po otpočinjanju prvih radova. Predstavnici investitora zadovljni su efikasno urađenim poslom.
- Ovo mesto predstavlja šoping raskrsnicu čitavog regiona. Na vreme smo završili prvu fazu tokom koje smo imali odličnu saradnju sa predstavnicima grada, koji su se po tom pitanju svrstali među najbolje u Srbiji. Želim da nastavimo sa ulaganjem u ovaj obekat i planiramo da ovde dovedemo veliku kompaniju koja nudi artikle iz grupe „sve za kuću“, rekao je Marko Krajnčič, investitor.
Osim ekonomskog, Capitol park ima značaj i zbog zapošljavanja velikog broja Šapčana, dodali su investitori iz Velike Britanije.
- Na samom početku radova, pre devet meseci, angažovali smo 150 radnika koji su odlično obavili posao. Danas, na otvaranju, ovde je zaposleno više od stotinu Šapčana, a sa otvaranjem novih objekata taj broj će se povećati, rekao je Džejms Gan, direktor „Posejdon grupe“, jednog od investitora.
Otvaranjem ovog objekta Šabac se vraća na mapu najpoznatijih srpskih trgovinskih centara, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
- Ovo je najveći trgovinski objekat koji će biti otvoren u Srbiji u ovoj godini. Računajući velike trgovinske objekte, poput Ušća ili Delta sitija, ovo je peti po veličini tržni centar u našoj državi. Kupovina u ovakvim centrima je veoma popularna u Evropi, a sam objekat nam pruža mogućnost da nastavimo tradiciju trgovačkog grada po kojoj je Šabac čuven. Svoj razvoj Šabac velikim delom duguje trgovcima, tako da se nadamo uspehu i novih trgovaca u ovoj sredini. Pokušavajući da budemo prava podrška investitorima naučili smo mnogo, i zajedno sa njima prolazili kroz brojne birokratske procedure koje i dalje postoje u Srbiji. Institucije koje sarađuju sa investitorima u budućnosti moraju biti njihov servis, jer samo na taj način možemo postići veći privredni razvoj i biti atraktivno mesto za ulaganje privrednika, naveo je Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa