10. april 2014.10. apr 2014.
KOLEKTIVNI CENTAR U VARNI PRESTAJE SA RADOM

STAMBENO REŠENjE ZA 82 OSOBE

Predstavnici Komesarijata za izbeglice, lokalne samuprave grada Šapca i nevladine organizacije Hausing centar potpisali su Memorandum o razumevanju za realizaciju projekta „Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.“
- Prognanici sa teritorije bivše Jugoslavije i povratnici po osnovu sporazuma o readmisiji, koji tenutno borave u Varni, za nešto više od godinu dana rešiće probleme stanovanja. Zahvaljujući projektu Evropske unije 82 osobe dobiće adekvatan smeštaj u ulici Zeke Buljubaše, gde je pre tri godine podignut objekat u koji se uselio deo izbeglica i socijalno ugroženih Šapčana.
- Uloga grada po novom sporazumu je da obezbedi parcelu na kojoj će se graditi objekat i da je komunalno opremi. Dovedena je voda, postavljeni priključci za struju i kanalizaciju i asfaltirana saobraćajnica. Komesarijat za izbeglice će, u saradnji sa gradom, izgraditi 40 stanova, od kojih su 32 namenjena stanarima kolektivnog centra, a osam socijalno ugroženim Šapčanima. Ovaj projekat je dobar jer pruža mogućnost prognanicima da se u potpunosti integrišu u društvo, istakao je Miloš Milošević, gradonačlnik Šapca
Predstavnici organizacije Hausing centar, koja implementira projekat, zadovoljni su dosadašnjim odnosom grada prema članovima ovih socijalno ugroženih grupa.
- Imamo dosta dobru komunikaciju sa Gradskom upravom Šapca. Pre ovog sporazuma dva puta smo pokušavali da od Evropske unije obezbedimo sredstva za zatvaranje kolektivnog centra u Varni, ali smo tek sada uspeli u tome, navela je Branislava Žarković, direktorka Hausing centra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa