Инфо

Берза

  • aero 1.111 ▲ 0,09%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • niis 686 ▼ -0,44%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(10. април 2014.)
КОЛЕКТИВНИ ЦЕНТАР У ВАРНИ ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ

СТАМБЕНО РЕШЕЊЕ ЗА 82 ОСОБЕ

Представници Комесаријата за избеглице, локалне самуправе града Шапца и невладине организације Хаусинг центар потписали су Меморандум о разумевању за реализацију пројекта „Социјално становање у заштићеним условима.“
- Прогнаници са територије бивше Југославије и повратници по основу споразума о реадмисији, који тенутно бораве у Варни, за нешто више од годину дана решиће проблеме становања. Захваљујући пројекту Европске уније 82 особе добиће адекватан смештај у улици Зеке Буљубаше, где је пре три године подигнут објекат у који се уселио део избеглица и социјално угрожених Шапчана.
- Улога града по новом споразуму је да обезбеди парцелу на којој ће се градити објекат и да је комунално опреми. Доведена је вода, постављени прикључци за струју и канализацију и асфалтирана саобраћајница. Комесаријат за избеглице ће, у сарадњи са градом, изградити 40 станова, од којих су 32 намењена станарима колективног центра, а осам социјално угроженим Шапчанима. Овај пројекат је добар јер пружа могућност прогнаницима да се у потпуности интегришу у друштво, истакао је Милош Милошевић, градоначлник Шапца
Представници организације Хаусинг центар, која имплементира пројекат, задовољни су досадашњим односом града према члановима ових социјално угрожених група.
- Имамо доста добру комуникацију са Градском управом Шапца. Пре овог споразума два пута смо покушавали да од Европске уније обезбедимо средства за затварање колективног центра у Варни, али смо тек сада успели у томе, навела је Бранислава Жарковић, директорка Хаусинг центра.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa