11. decembar 2014.11. dec 2014.
NAJBOLjI U SPORTSKOJ 2014. GODINI

GODINA NEBOJŠE GRUJIĆA

Žiri za izbor najboljih u godini na isteku imao je lak posao. Predsednik Sreten Kosanić i članovi Tanja Ilić i Dušan Blagojević izabrali su za sportistu 2014. godine kajakaša kluba Zorka Kolor osvajača svetskog zlata za prvog u Podrinju Nebojšu Grujića. U konkurenciji dama najbolja je bila Jagoda Zečević, prvak Balkana iz kluba AŠK.
Koliko god da je leto bilo lako izbor je imao svoje čari. Veliki broj predloga i rezultati mereni su u tančine a odluke bile jednoglasne. Po granskim sportovima izabrani su: najbolji fudbaler Nikola Milinković FK Mačva, fudbalerka Milica Mišić FK Šabac, košarkaš Aleksandar Ivanović OKK Šabac a košarkašica istog tima Olga Stepanović, rukometaš Metaloplastika Darko Arsić, rukometašica Ana Radović iz tima Medicinara, karatista Nemanja Milovanović iz kluba Viner Čivi, Mladen Jeličić iz kendo kluba Kaišin, rvač Vitomir Dokić iz kluba Vitez, kajakaš Nemanja Grujić KK Zorka Kolor, sportisti invalidi Gordana Pešić i Đorđe Žakić, tekvondisti Miloš i Dragana Gladović TK Letnjikovac, bokser Branimir Stanković BK Mačva, najbolji su iz redova ovih sportista po rezultatima koji su i u daljem toku izbora bili jedino merilo.
Kada su sportski kolektivi u pitanju Rukometni klub Metaloplastika je prvi, kajak ekipa Zorka Kolor druga a Tekvondo klub Letnjikovac treći.
Među sportskim radnicima tvorac prvaka sveta iz redova tima Zorka Kolor Uroš Pavlović je prvi, Dejan Dašić iz ekipe KK Šabac je bio drugi a trener AŠK Borko Antonić treći.
Među sportskim radnicima amaterima Dragan Simeunović predsednik FS Mačvanskog okruga je prvi, Predrag Staničić iz Bokserskog kluba Mačva drugi a Jovica Mihailović iz Rvačkog kluba Vitez treći.
Među najboljim sportskim nadama prvi je Ognjen Trejgut iz kluba Sanrajs, slede Jovana Knežević iz gimnastičke ekipe Sloboda, Tijana Šajinović iz karate kluba Šabac, Todor Skeledžija STK Lav, Anđela Bojičić iz Šah kluba IN Debrc, Luka Poznanović Plivački klub Delfin, Teodora Janković Atletski klub Sprint, Mina Gajić AK Tempo, Marko Marković Tekvondo klub Šabac i Marko Tomić TK Letnjikovac.
Dodeljene su i specijalne nagrade gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću i predednicima opština Vladimirci Vladici Markoviću, Bogatića Nenadu Beserovcu i Krupnja Radu Grujić, posthumno fudbalskoj legendi Mačve Nebojši Zlatariću, plivačkom radniku Vojislavu Mijiću, biciklističkom entuzijasti Radovanu Gajičiću, Fudbalskom klubu Radnički Šabački, ženskim Rukometnim klubovima Medicinar i Mačva, Fudbalskom klubu Mačva i Rađevac iz Krupnja, Teniskom klubu Sanrajs, Gimnastičkom klubu Sloboda i Draganu Zariću iz Aikido kluba Bušido 1 iz Vladimiraca i Živanu Nikoliću za rekreativni sport.
U godini jubileja 70. godina lista i skoro šest decenija izbora sportista, gde je samo list „Sport“ sa godinu dana dužom tradicijom izbora najboljih sportista u Srbiji, rezultati su iznedrili ova imena. Zahvalnost članovima žirija za sluh prema mladima i timovima poput Rađevca koji su pretrpeli poplave ali i malim sredinama poput susednih opština. Bilo kako bilo sportistima uz čestitke i želja za više uspeha u letu koje dolazi i uvodi nas u osmu deceniju druženja sa brendom Podrinja.
U zdravlju se čitali.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa