11. decembar 2014.11. dec 2014.
REKONSTRUKCIJA ZATVORENOG BAZENA U ŠAPCU

RADOVI PO PLANU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i članovi Komisije za praćenje i kontrolu posetili su prošlog četvrtka gradilište šabačkog bazena
Izgradnja šabačkog bazena odvija se prema planu. Radove su prošle sedmice posetili članovi Komisije za praćenje i kontrolu gradnje i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je tom prilikom istakao da je zadovoljan do sada urađenim poslom.
- Rekonstrukcija i dogradnja zatvorenog bazena u Šapcu su jedan od prioriteta Gradske uprave. Komisija je formirana kako bi svakodnevno pratila radove. Zadovoljan sam kako sve protiče i uveren sam da će u narednih sedam meseci bazen biti gotov. Šabac će, siguran sam, veoma brzo biti grad bez neplivača, istakao je Zelenović.
Članovi komisije se nadaju da će se radovi uskoro obavljati pod pokrivenom konstrukcijom bazena.
- Prošle nedelje je završeno postavljanje velikih krovnih nosača iznad glavnog bazena. Za ovaj posao angažovana je firma iz Beograda koja poseduje velike dizalice koje mogu da postave nosače, teške skoro pet tona, na odgovarajuća mesta. Dinamika ostalih radova je takođe veoma dobra. U planu je da se do Nove godine bazen pokrije. Naručeni su paneli, krećemo sa njihovim postavljanjem čim stignu. Za sada sve veoma dobro napreduje, istakao je Ivica Kolarić iz Komisije za praćenje i kontrolu gradnje bazena.
Bez obzira na hladno i kišovito vreme tokom prethodnih petnaestak dana, radnici su obavili planirane zadatke, kaže šef gradilišta Slobodan Martinović.
- Kiša nas nije omela u radovima. Trenutno se postavljanju rožnjače na krovnoj konstrukciji. U podrumskim prostorijama povezuju se instalacije i menjaju podne rešetke, navodi Martinović.
Prema potpisanom ugovoru, konzorcijum firmi koje predvodi šabačko preduzeće „Intehnik“ završiće izgradnju bazena do juna 2015. godine. Sredstva za radove obezbeđena su emisijom gradskih obveznica, od čega je 300 miliona dinara predviđeno za izgradnju samog objekta, a ostalih stotinu za izgradnju pristupnih puteva, postavljanje priključaka, nadzorne radove i ostale troškove.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa