11. decembar 2014.11. dec 2014.
BORBA PROTIV TRGOVINE LjUDIMA

MEĐU BOLjIMA

Uspešne akcije Gradskog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima
Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je sastanku Upravnog odbora projekta „Osnaživanje sistemskog partnerstva u sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv trgovine ljudima“, koji realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Tom prilikom je prezentovan rad lokalnih koordinacionih timova iz deset gradova Srbije, među kojima Šabac prednjači u dosadašnjim akcijama.
- Kao član Upravnog odbora ovog projekta moram istaći da se naš Gradski koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima pokazao kao jedan od boljih u Srbiji, iako je u proteklom periodu bilo dosta otežavajućih okolnosti za sve, poput majskih poplava i parlamentarnih izbora. Nacionalna strategija za prevenciju i suzbijanje trgovine ljudima, čije je usvajanje Vlada Srbije najavila pre skoro godinu dana, još uvek nije usvojena, i to svakako sputava dalji rad timova. Nadam se da će to što pre biti rešeno, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Svi članovi Gradskog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima prošli su obuke koje je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Međunarodna organizacija za migracije u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima i nevladinim organizacijama. Od avgusta je u toku akcija suzbijanja prosjačenja maloletne dece, koja se pokazala kao veoma uspešna, a za naredni period planirane su nove aktivnosti.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa