18. mart 2010.18. mar 2010.
U ŠABAČKOJ ORGANIZACIJI INVALIDA RADA

BABA MARA NAJSTARIJI ČLAN

I ove godine Opštinska organizacija invalida rada, za Osmi mart -Mećunarodni dan žena, organizovala je posete najstarijim članovima. A među njima najstarija je ipak baba Mara Ćulibrk koja „troši“ 96. godinu života. Naša sugrađanka postala je šezdesetih godina prošlog veka. Tada je njen sin Dušan dobio posao u šabačkom „Vodovodu“ i zatim u „Budućnosti“. Inače, rodom je iz Ljusina kod Bosanske Krupe.
Baba Mara je kao veoma mlada ostala udovica (muž je poginuo 1942. godine u ratu) sa tek rođenim sinom. Od te godine, sve vreme rata Mara Ćulibrk je provela negujući ranjene i bolesne (tifusare) borce narodnooslobodilačkog rata. A u ratu, logoru Jasenovac, stradala joj je čitava familija. Roditelje i ne pamti. Po završetku rata, šta sve nije radila i dočekala je i penziju.
- Sve bi bilo lepo da mi pre par meseci nije umro sin. Doživela sam sudbinu koju nikome poželela ne bi. Da sam bar ja otišla umesto njega, sa suzom u oku priča baba Mara.
Za utehu, ostao joj je unuk i dva praunuka.
Kako kaže baba Mara, iako je sposobna samu sebe da usluži, sve što nije u stanju da uradi tu je snajka Zorka koja živi sa njom i uvek je spremna da pomogne.
- Mislim da mi ni ćerka ne bi toliko pažnje posvećivala koliko moja Zoka, uz topli pogled prema snaji, priča ova starica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa