11. decembar 2014.11. dec 2014.
SEMINAR POLjOPRIVREDNE SAVETODAVNE SLUŽBE

TRI DANA ZNANjA

Tradicionalni zimski seminar Poljoprivredne savetodavne stručne službe okončan je prošle nedelje. Tokom tri dana trajanja učesnici su, zahvaljujući predavanjima eminentnih stručnjaka, došli do novih saznanja iz oblasti stočarstva, zaštite bilja, ratarstva i voćarstva.
Sticanje novih znanja, diskusije o interesantnim temama, ali i razmatranje aktuelnih problema sa kojima se susreću poljoprivredni proizvođači, obeležili su tradiocionalni, šesti po redu, zimski seminar Poljoprivredne savetodavne stručne službe. Predstavnici ove organizacije zadovoljni su posećenošću skupa i interaktivnim odnosom sa gostima.
- I ove godine vrhunski poljoprivredni stručnjaci imali su veoma zapažena i uspešna predavanja. Oni su svoja znanja iz oblasti stočarstva, zaštite bilja, ratarstva i voćarstva preneli poljoprivrednim proizvođačima, kojima takva vrsta komunikacije, posebno kada se navode konkretni primeri iz prakse, dobro dođe za unapređenje proizvodnje. Prezdovoljni smo odnosom sa učesnicima, sa kojima ćemo i tokom godine imati intenzivnu saradnju, ne samo po pitanju teorije, već i praktične pomoći, naveo je Darko Simić, šef laboratorije Poljoprivredne savetodavne stručne službe.
Učesnici seminar bili su predstavnici gazdinstava koja tokom čitave godine sarađuju sa Ministarstvom poljoprivrede, ugledni poljoprirvedni proizvođači, ali i učenici Srednje poljoprivredne škole. Ovakvi susreti pružaju piliku mladima da steknu znanj i mimo klasičnih nastavnih oblika.
- Učenici koji su pohađali seminar su inače na praktičnoj nastavi, koju na ovaj način upotpunjujemo. Zahvaljujući ovim predavanjima, oni imaju mogućnost da dođu do novih saznanja, upoznaju se sa novitetima u oblasti poljoprivredne proizvodnje koja kasnije mogu reprodukovati, istakao je Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole.
Prema rečima učesnika seminara, najveća korist od ovakvih susreta je poređenje teorije i ostavrenih rezultata u praksi. Koliko je zimski seminar značajan i važan događaj za lokalne poljoprirvednike potvrđuje i podatak da je tokom tri dana trajanja predavanja pohađalo više od 200 gostiju.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa