11. decembar 2014.11. dec 2014.
CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE ““ ŠABAC

ANALIZA GODIŠNjEG RADA

Centar MO Šabac u ovoj godini ostvario značajne rezultate. Saradnja sa državnim organima, lokalnim samoupravama, Vojskom Srbije i drugim strukturama na zadovoljavajućem nivou. Saradnja sa srednjim školama u opštinama Šabac i Bogatić, sa Mesnim kancelarijama i matičnim službama znatno je poboljšana i unapređena. Centar MO Šabac među najboljima u Regionu. Uručene zahvalnice gradu Šapcu, komandi garnizona i RJ PTT Šabac
Centar ministarstva odbrane u Šapcu i ove godine organizovao je godišnju analizu saradnje sa državnim organima i jedinicama loklane samouprave Šapca i Bogatića, koje pokriva ovaj Centar, za 2014. godinu.
Analiza je održana u prostorijama kasarne “Cerski junaci“, uz učešće predstavnika Gradske uprave Šapca, Opštinske uprave Bogatića, Trećeg odeljenja za društvene delatnosti ““ Šabac, Četvrtog odeljenja za društvene delatnosti Bogatić, Policijske Uprave Šapca, Stanice policije Bogatić, Komande garnizona Šabac, Odeljenja za vanredne situacije - Šabac, Opšte bolnice Šabac, Domova zdravlja Šabac i Bogatić, Prekršajnog suda Šabac i RTV Šabac.
Ispred Regionalnog centra MO Valjevo analizi je prisustvovao major Nenad Jevtić. Analiza je vršena po osam oblasti iz nadležnosti Centra MO u Šapcu. U uvodnom delu načelnik Centra MO u Šapcu Mladen Beronja istakao je da je Centar u tekućoj godini ostvario značajne rezultate u svim oblastima u vidu saradnje sa državnim organima i organima lokalne samouprave, predstavnicima VS i drugim strukturama iz nadležnosti Centra.
Miloje Vasić, profesor NO, analizirao je svih osam oblasti iz aktivnosti Centra i istakao da su po mnogim pitanjima postignuti zadovoljavajući rezultati. Neke od uočenih slabosti tokom godine odnose se na pojedince van ovih struktura.
Verica Stanivuković, takođe iz CMO, pojasnila je neka pitanja iz oblasti vojne obaveze gde, uglavnom, najčešće se javljaju određeni problemi, a to je neodazivanje na pozive državnih i sudskih organa. To čine pojedini vojni obveznici koji ne ažuriraju svoje lične podatke kod svojih jedinica MO.
U svom izlaganju Načelnik Mladen Beronja istakao je i da je ostvarena saradnja sa poštom, Domovima zdravlja, Opštom bolnicom, Policijskim stanicama, Osnovnim i višim sudom oko realizacije lekarskih pregleda koji se odnose na dobrovoljno služenje vojnog roka ““ na veoma zadovoljavajućem nivou.
Predstavnik Regionalnog Centra MO Valjevo major Nenad Jevtić izneo je zadovoljstvo saradnjom sa 27 opština i gradova u regionu, gde živi oko milion stanovnika, i istakao da Centar MO Šabac spada među najbolje u regionu u planiranju i izvršavanju svih obaveza iz oblasti odbrane.
Ove godine, istaknuto je tokom analize, šabački Centar je imao izuzetnu aktivnost oko promocije i upisa kandidata za Vojnu gimnaziju i za Vojne akademije.
Kroz nekoliko diskusija razjašnjeni su neki problemi koji se u buduće u radu ne bi trebali da javljaju.
U realizaciji godišnjeg programa rada CMO, istaknuto je, značajnu ulogu imala su šabačka sredstva informisanja ““ Radio Šabac, TV Šabac i “Glas Podrinja“, na čemu im je odato zasluženo priznanje.
Analiza je završena uručivanjem zahvalnica Gradu Šapcu, RJ PTT Šabac i Komandi garnizona Šabac.
S. Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa