11. decembar 2014.11. dec 2014.
VOJNI PENZIONERI ŠAPCA

ODRŽALI GODIŠNjU SKUPŠTINU

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, Predsednik UVPS Ljubomir Draganjac, komandant garnizona potpukovnik Siniša Marinković i drugi bili su gosti na godišnjoj Skupštini UVP Šabac
Protekle sedmice Udruženje vojnih penzionera održalo je redovnu godišnju Skupštinu u prostorijama kasarne „Cerski junaci“, na kojoj su sumirani rezultati rada Udruženja. Izveštaj o radu podneo je predsednik Đorđe Momčilović.
Momčilović je konstatovao da je za vojne penzionere ova godina bila dosta uspešna po većini pitanja aktivnosti, ma da je bilo mogućnosti da budu i bolji rezultati, što ostaje kao trajni zadatak članstvu za povećanu aktivnost u narednoj godini.
Skupština je u organizacionom pogledu, takođe, bila veoma uspešna, a pamtiće se još i po tome što je jedan predsednik opštine, odnosno gradonačelnik došao na Skupštinu i pozdravio sve prisutne. Gradonačelnik Nebojša Zelenović vrlo biranim rečima pozdravio je prisutne na skupštini i zahvalio se svim vojnim penzionerima koji aktivno rade i više društvenih struktura u opštini. Na kraju svog pozdrava, ono što je obradovalo sve vojne penzionere, Zelenović je obećao da će pomoći oko iznalaženja pogodne prostorije u gradu sa potrebnim inventarom za obavljanje službenih poslova Udruženja. Ovo njegovo obećanje burno je pozdravljeno.
Pored gradonačelnika Šapca Skupštini su prisustvovali Ljubomir Draganjac, predsednik UVPS, Zoran Vučković, predsednik GO UVPS, predstavnici udruženja vojnih penzionera Loznice i Sremske Mltrovice, SUBNOR-a Šabac, komandant garnizona Šabac potpukovnik Siniša Marinković, Vojnog odseka i Udruženja rezervnih vojnih starešina, MZ Jarak i predstavnici Opšte bolnice - služba za fizikalnu medicinu.
Po izlaganju Momčilovića u rad Skupštine uključio se i Ljubomir Draganjac, predsednik UVPS. On je ukratko informisao prisutne o trenutnom stanju u UVPS i svakodnevnim problemima sa kojima se susreću, a malo duže je govorio o odnosu državnih organa, u prvom redu sudskih i PIO, u rešavanju sedmogodišnjih zahteva vojnih penzionera za usklađivanje vojnih penzija za 11,06 %.
Predsednik GO UVPS Zoran Vučković govorio je o stambenoj problematici, za koju su Šapčani najviše zainteresovani, jer njih 54 još uvek nemaju rešeno stambeno pitanje. Kao i prethodni govornik i Vučković je istakao da i po ovom pitanju, od strane državnih organa ima dosta nepravilnosti u dodeli stanova. Za sada ovo pitanje se rešava isključivo dodelom stana. Više nema odobravanja zajma za stan. Stanovi se više dele civilnim licima na službi u VS nego vojnim penzionerima. Udruženje po ovom pitanju veoma je angažovano i pokušava, pored ostalog, da i preko sredstava informisanja dođe do povoljnijih rešenja.
Po izlaganju Ljubomira Draganjca i Zorana Vučkovića nekoliko prisutnih na Skupštini izneli su svoje i druge probleme i tražili bliže objašnjenje. Među ovima koji su tražili objašnjenje bili su Cviko Marić i Živorad Timotić.
Skupština je završila rad podelom zahvalnica najaktivnijim članovima u protekloj godini. Predsednik UVPS Ljubomir Draganjac uručio je gradonačelniku Nebojši Zelenoviću republičku zahvalnicu za dosadašnju saradnju i pomoć vojnim penzionerima Šapca. Zahvalnice su dobili i Milan Brkić i Radmila Kosanović. Predsednik UVP Šabac Đorđe Momčilović uručio je zahvalnice Udruženja Mladenu Simiću, dr Marineli Knežević, Borivoju Pekmezoviću i Opštoj bolnici - služba za fizikalnu medicinu.
S. Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa