11. decembar 2014.11. dec 2014.
IZMEĐU REDOVA

POČELO SANKANjE

“Glas Podrinja“ napunio sedamdeset godina rada i postojanja. I sad, u osmoj deceniji, taj mladić se nada novom braku. E, dal“™ će to biti ženidba ili udaja, pokazaće vreme, odnosno kupac. Uglavnom,bračne dužnosti će se morati poštovati.
U našim skijaškim centrima neki dan počela skijaška sezona. Međutim, i pre snega mnogi su se ovde nasankali.
Naši ministri pripremaju novi budžet za narednu godinu i po preporuci treba taj budžet da sadrži i mere štednje i prostor za investicije. Ajd“™ pa sad, pitaju se i oni kako. Pa jednostavno, da konsultuju narod koji je i do sada tako preživljavao. I štedeo i ulagao.
Navode pojedini mediji da su neke naše pojedine institucije reklamirale Srbiju u opet pojedinim svetskim glasilima, tekstom “Investirajte u Srbiju, zemlju kvalifikovane, a jeftine radne snage“. Kao da je nama trebala ta svetaska reklama pa da shvatimo koliko smo jeftini.
Jedan mladi, a pametan Srbin, izmislio uređaj koji uništava opasni korov ambroziju. Ih, da je takvih izuma još, pa da se unište svi ostali korovi. Ljudski.
I to se dešava, dok na jednom kraju prestonice gradske službe postavljaju ukrasnu uličnu novogodišnju rasvetu, dotle su lopovi, i to izgleda dobro organizovani, pokrali nekoliko kilometara kablova sa novog mosta. I naravno na toj saobraćajnici isključili i rasvetu. Ko bi rekao da je bakar toliko cenjen na našim prostorima, a niko neće da kopa rudu.
Za utehu, ni u svetu nije nešto bolje. Pre neki dan okupili se u Rimu dobitnici Nobelove nagrade za mir i izrazili duboku zabrinutost što pojedine zemlje koriste silu rizikujući da pokrenu novi i opasniji hladni rat. A da je gosin Nobel živ, pa da vidi ko je sve dobio tu njegovu nagradu, možda bi je i sam ukinuo.
I kako se bliži Nova godina, Deda Mraz je sve aktuelniji, pa tako ide i ova anegdota. Sretne ga tako jedno dete i kaže “Deda Mraze, može jedan paketić, nisam jeo ništa tri dana“. A Deda Mraz odgovori: “Ho, ho, ho, ko ne jede, nema paketić“!
Branko Jelić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa