11. decembar 2014.11. dec 2014.
Osnovna Škola „Majur“

FESTIVAL NAUKE 2014.

Osmi međunarodni Festival nauke, najveći događaj za promociju nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi održan je ove godine za mlade umetnike pod sloganom „Ukrasimo naučnu jelku“. Školarci su i ove godine bili pozvani da se prepuste mašti i na kreativno-zabavan način osmisle naukom inspirisan ukras za novogodišnju jelku u likovnoj tehnici po sopstvenom izboru.
Na ovogodišnji konkurs prispelo je oko 4.000 dečjih radova iz 177 škola širom Srbije. Inspirisani najrazličitijim naukama, velikanima i naučnim dostignućima iz oblasti arheologije, biologije, fizike, hemije, geografije, astronomije i robotike, maštoviti dečji ukrasi zadali su i ovog puta stručnom žiriju Festivala nauke težak zadatak odabira najboljih u tri kategorije.
Učenici II2 OŠ „Majur“ iz Majura, zajedno sa učiteljicom Jasminom Janić dokazuju da je sve moguće. David Lazić, učenik II2 dobitnik je prve nagrade na ovogodišnjem Festivalu, dok treće mesto dele učenice Andrea Kovačević II2 i Tanja Belić II2.
- Dovoljno se bavim umetnošću da mogu slobodno da koristim svoju maštu. Mašta je važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svet ““ Albert Ajnštajn.
spec. Jasmina Janić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa