11. decembar 2014.11. dec 2014.
POVRATAK IMENA GLUMAČKOG VELIKANA U ŠABAČKO POZORIŠTE

PREMIJERA NA SCENI „LjUBIŠA JOVANOVIĆ“

Od 1. janura 2015. godine Velika scena Šabačkog pozorišta poneće ime glumačkog velikana Ljubiše Jovanovića, rečeno je na konferenciji za novinare u ponedeljak.
- Iskreno se radujem. Smatram da je ovo pravi potez Šabačkog pozorišta. Ime Ljubiše Jovanovića vratili smo na pravi način tamo gde mu pripada jer glumac je u dosluhu sa večnošću samo na sceni. Tako će Ljubiša Jovanović biti večno na sceni Šabačkog pozorišta ““ rekao je direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić dodajući da će u želji da se sačuvaju i istaknu još neka značajna imena od 2016. godine pozorište dobiti i festival koji će poneti ime dugogodišnjeg prvaka i umetničkog rukovodioca Šabačkog pozorišta Borisa Kovača.
Tako će na Sceni „Ljubiša Jovanović“ već krajem januara naredne godine biti premijerno izvedena predstava „Kainov ožiljak“ po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića. U režiji Juga Radivojevića, a po dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića, u ovoj predstavi naći će se trinaestro glumaca. Ekipu saradnika čine i kostimograf Jelena Stokuća, Petar Pjer Rajković i Radovan Knežević zaduženi za scenski pokret i scenski govor.
Po rečima Zorana Karajića najznačajniji projekti za narednu godinu, zavisno od predviđenog budžeta, biće „Gnjida“ Ive Brešana i „Prokleta avlija“ Ive Andrića. U najavi je i trojna produkcija predstave, takođe po Stojiljkovićevom romanu, „Duge noći, crne zastave“ Šabačkog, Smederevskog i Niškog pozorišta čija će premijera biti 6. jula 2015. godine u Smederevskoj tvrđavi, zatim na Šabačkom letnjem festivalu i u Niškoj tvrđavi. Posle šest godina Šabačko pozorište će biti i domaćin Festivala „Joakim Vujić“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa