11. decembar 2014.11. dec 2014.
MILANA DAVIDOVIĆ (DRAGELjEVIĆ) OBJAVILA NOVU ZBIRKU PESAMA

TI SI MOJA PESMA

Nova knjiga, zbirka pesama mlade i talentovane Milane Davidović (Drageljević), pod naslovom:“ Ti si moja pesma“, promovisana je nedavno u svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić u prisustvu većeg broja ljubitelja poezije i same autorke. Generalni finansijski pokrovitelj izdanja, bila je opština Bogatić i MPPD “Braća Ružić“ Klenje, uz organizacionu pomoć Narodne biblioteke “Janko Veselinović“ u Bogatiću i KOC.
Milana je u Bogatić došla 2003. godine iz Dvora na Uni i tu pronašla ljubav svog života. Udala se ali ljubav prema poeziji koju je ponela iz školskih dana nije zaboravila i uvek joj se vraća. Ponikla je iz trgovačke porodice. Majka Nada i otac Mile joj danas žive u Vognju. Ima još sestru Milijanu i brata Milana.
Do sada je objavila tri knjige. Sve su zbirke pesama i to najviše sa ljubavnom tematikom, mada ima dosta i dečjih. Prvu zbirku poezije objavila je 2007. godine „U vrtlogu sećanja“. Drugu 2013. „Kad miriše noć“ treću, najnoviju 2014. “Ti si moja pesma“.
- Moje pesničko traganje vezano je za emotivno doživljavanje trenutka. Rima i metrika su za mene neprevaziđeni. Nekoliko pesama sam pisala u slobodnom stihu, kaže autorka, koja motive za svoje stvaralaštvo pronalazi u doživljajima iz celog dosadašnjeg života.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa