11. decembar 2014.11. dec 2014.
VELATERAPIJA

VATRA U KOSI

Kosa je ukras lica i jedan od najjačih aduta ženske lepote, a kako bi to i ostala mora se negovati. Danas pored uobičajenih tretmana nege, za hrabrije dame na raspolaganju je i spaljivanje kose. Šabački frizer Nikola Kulezić u svom salonu kosu ne tretira makazama već vatrom.
- Velaterapija je šišanje uz pomoć plamena sveće. Spaljivanjem kose se zatvara kutikula dlake i ona ne može da cveta. Na ovaj način kratimo sve oštećene krajeve, ne samo konačnu dužinu, nego i najkraće i najoštećenije dlake - kaže Nikola Kulezić, frizer.
Blagotvorno dejstvo ove tehnike potvrđuju i zadovoljne mušterije koje se bez straha vraćaju i ponavljaju tretman, a dolaze devojke iz cele Srbije.
- Izgleda strašno ali u sigurnim sam rukama i ovo je šišanje kao i svako drugo - kaže jedna od mušterija u salonu Ivana Jovanović.
Kosa i plamen zajedno daju dramatičan efekat ali Kulezić uverava da ništa ne može poći po zlu i da je šišanje na ovaj način potpuno bezbedno.
- Egzibicionista sam i volim da eksperimentišem. Za mene je ovaj tretman rutina i ne može ništa loše da se desi. Pramen se uvija skroz i ostaju samo oštećeni vrhovi koji vire i koji se spaljuju a kosa uvijena u pramen ne može da se zapali jer nema kiseonika - kaže Kulezić.
Velaterapija je popularna u Brazilu i nije novina jer su se ljudi na ovaj način šišali pre nego što su makaze otkrivene a delotvornija je jer usporava cvetanje dlake i omogućava da hranljive materije prodru u unutrašnjost vlasi. Takođe, njena prednost u odnosu na obično šišanje je što dužina kose ostaje ista.
Nikola Kulezić radi kao frizer već 10 godina i pored brojnih priznanja uspeo je i da obori Ginisa i isplete najdužu pletenicu na svetu koja je bila dugačka 820 metara. On je ovom prilikom koristio 500 pletenica koje je nakon pletenja sastavljao više od 5 sati.
D. Mićić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa