18. mart 2010.18. mar 2010.
SASTANAK “SEDMOJULACA“ I NADLEŽNIH ZAKAZAN ZA 15. MART NIJE ODRŽAN

PROTESTI JOŠ BEZ EPILOGA

Redovna vanredna situacija na šabačkoj autobuskoj stanici postaje neizbežan deo naše svakonevice. Nemogućnost pronalaženja rešenja preti da ovakvo stanje traje u nedogled
Sastanak koji je trebalo da stavi tačku na štrajk, a koji je bio zakazan za 15. mart, nije održan.
Od predsednika štrajkačkog odbora i bivšeg direktora “7. jula“, Petra Pavića, saznali smo da štrajkači nikakav zvaničan dopis ili poziv za sastanak nisu dobili, tako da još uvek ostaju pri svojim zahtevima u iščekivanju odgovora nadležnih i povoljne ponude.
- Niko nas nije obavestio o sastanku, niti pozvao. Štrajkači krše Zakon o štrajku time što štrajkuju na tuđoj imovini, jer imovina koja je nekada pripadala “7. julu“ sada pripada „Auto Banatu“. Potražuju 120. 000. 000 dinara iako nikakvu zvaničnu dokumentaciju nam nisu predočili iz koje bi proisteklo to potraživanje. Svojim protestima ugrožavaju i živote ljudi, rekla je Zorica Đurin, generalni direktor preduzeća „Bolvesani“ DOO.
Zbog zauzetosti člana Gradskog veća za saobraćaj, Petra Lončara, koji je predsedavajući u pregovoru sa „sedmojulcima“, nismo bili u mogućnosti da dobijemo bilo kakve informacije kojima bismo objasnili neodržavanje dogovorenog sastanka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa