18. decembar 2014.18. dec 2014.
Velimir AbramoviĆ

CIVILIZACIJA TESLIJANA

Pisac ovog članka mnogo reskira objavljujući ga. Naučnici mogu lako da mu prigovore da je ono što je rekao izmišljeno i bez naučne osnove, crkveni ljudi mogu da ga optuže čak i za jeres, da jednom čoveku, i to đavolski veštom inženjeru Tesli, neopravdano pripisuje svojstva besmrtnih anđela, viših Božanskih bića.
Ali, pisac je rođeni borac svetlosti, i za njega nema više religije od istine. Zato je hrabro istupio sa Teslom, sa naučnikom u koga veruje, a treba tu dodati, istupio sa naučnikom u koga i svi mi moramo da verujemo, ako smo pravi istraživači nove nauke budućnosti.
Zakoračivši na vitešku stazu Večitog Kosmičkog Uma, pisac je susreo Teslu i od tad su zajedno. Teslijanskom svetskom bratstvu pridružuju se mnogi, sve ih je više i prilaze sve brže.
Onaj kome je dato da prepozna anđela, i sam je pomalo anđeo“¦
Zašto je Tesla tek sada u Rusiji (Tunguska tajna)
Teslinom oduhovljenom Fizikom zasnovana je kultura Svetskog društva našeg Trećeg milenijuma. S Teslom je još u toku eksperimenata u Kolorado Springsu 1899. godine otpočela planetarna naučna civilizacija Tesliana. Njen početni program Tesla je objavio 1900. u članku Svetski sistem, gde je u12 tačaka najavio kompletnu savremenu civilizaciju. Sve ovo nastavio je 1900. godine uspešnim testiranjem kule Vordenklif na Long Ajlendu kod Njujorka, da bi sa tog mesta 30. juna 1908. izveo eksperiment transmitovanja energije kroz prirodne medijume, poznat kao Tunguska katastrofa.
S druge strane, u modernističkoj poziciji boraca koji pokušavaju da nadvladaju Kosmos, naivni naučni istraživači današnjice biju bitku sa beskonačnošću, bitku koju ne mogu dobiti. Shvatanje naučnog poziva kao ratne veštine i uloga naučnika kao ratnika protiv prirode učinili su da se Zapadna civilizacija belog čoveka ovako ubrzano urušava, predvođena duhovno nemoćnim sveštenstvom savremenih naučnika, (naročito fizičara i astrofizičara), do te mere lišenih dubljih duhovnih uvida, da mnoge od njih pojam kosmološke etike više i ne zanima.
I kao što je razdvajanje crkve i države u francuskoj buržoaskoj revoluciji dovelo do burnog razvoja ekonomije, tako bi i razdvajanje države i nauke u naše doba dovelo do naglog razvoja fundamentalnih istraživanja i usvajanja nove paradigme planetarnog društva, jednog novog oblika religioznosti neophodnog današnjem čovečanstvu, koji bi proistekao iz oduhovljene nauke i tehnologije. Ne treba posebno napominjati da je upravo Tesla i njegovo delo pravi temelj te i takve naučno-religijske globalne civilizacije, jer upravo Tesla, i najviše Tesla, povezuje ljudsku dušu i tehnologiju sa Svetim Duhom, koji je zapravo sumersko-pitagorejsko-staroegipatsko-starogrčki vrhovni Sveti Zakon, (gr., Hieros Logos), mistične prirodne matematike.
Geografski centar svetske kulture seli se kroz istoriju. Bio je to nekad Babilon, Stari Egipat, Atina, Aleksandrija, Rim, Pariz, London, Njujork. U naše doba, nakon unutrašnje transformacije Sovjetskog Saveza, centar nove svetske naučne kulture preselio se u Moskvu. Tu se, po zakonu po kome srodno privlači srodno, doselio i Tesla. Zajednička Božanska misija Tesle i Rusije je preobražaj čitave planete Zemlje u naučno-tehnološki raj, sa oduhovljenom fizikom kao preovlađujućom svetskom religijom, prihvatljivom za sve rase i narode.
Nastaviće se...
(Priredio: Slobodan Teodorović)

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa