18. decembar 2014.18. dec 2014.

GraĐani Srbije nezadovoljni Životom

Građani Srbije su nezadovoljniji svojim životom i ekonomskim prilikama u odnosu na građane EU, a i jedne i druge najviše brine nezaposlenost, pokazalo je jesenje istraživanje Evropske komisije, „Eurobarometar“.
Prema tom istraživanju o stavovima građana, sprovedenom u novembru u 35 zemalja - 28 zemalja EU i šest zemalja kandidata za članstvo, 79 odsto građana EU je zadovoljno svojim životom, dok je u Srbiji to 48 odsto građana.
Više od polovine građana EU (56 odsto) smatra da im je profesionalni život dobar, a u Srbiji 24 odsto, navodi se u istraživanju čiji su rezultati objavljeni u decembru.
Trećina građana Srbije je ocenila svoje finansijsko stanje kao dobro, a 64 odsto kao loše, dok je na nivou EU taj odnos obrnut - u proseku 65 odsto građana EU smatra svoje finansijsko stanje dobrim, a 32 odsto lošim.
Da je ekonomska situacija u zemlji dobra smatra osam odsto građana Srbije, a 91 odsto smatra da je loša. U EU u proseku 34 odsto građana smatra da je ekonomska situacija dobra, a 63 odsto da je loša, piše portal „EurAktiv Srbija“.
Kada je reč o nezaposlenosti, velika većina građana Srbije, 93 odsto, smatra da stvari ne stoje dobro dok pet odsto ocenjuje stanje kao dobro. U EU 73 odsto građana smatra da je stanje na tom planu loše, a 24 odsto da je dobro.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa